Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


'Fed Fredag' går ind i politik
Mandag 13. december 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
'Svenningsen og Thulstrup' er navnet på et nyt parti - udelukkende med mediepolitik på programmet. Bag partiet står Esben Svenningsen og Jan Thulstrup - bl.a. kendt fra programmet 'Fed Fredag'. De to mener, at et frit og nuanceret medieudbud skal være en af grundstenene i et moderne demokrati.

Her er hovedprincipperne i 'Svenningsen og Thulstrups politiske program:

- Partiet mener, at staten ikke skal styre udviklingen inden for radio og tv i Danmark, hverken indholdsmæssigt eller teknologisk.
- Der skal være et 100 pct. frit og tidssvarende mediebillede.
- Det skal være langt nemmere at søge sendetilladelse i Danmark både til radio og tv.
- Partiet vil afskaffe licensen og afgifterne til KODA og Gramex.
- Partiet vil reducere DR til at være én radiokanal og én tv-station med 100 pct. fokus på public service og samfundsrelateret stof og debat. Det skal ikke være en statslig opgave at drive underholdningsvirksomhed.
- Partiet ønsker FM-båndet replanlagt, og den tilladte sendestyrke sættes op til det tekniske/geografiske højest mulige. Der skal være én frekvens pr. radiostation.
- Alle tanker om et statsligt ejet digitalt sendenet (DAB o. lign.) skrottes, da distribution af radio, tv mm. nu og i fremtiden vil foregå via internettet. På denne måde undgås enhver fremtidig kvalitets- og platforms begrænsning.
- Multimedieskatten afskaffes.


Esben Svenningsen fortæller til radionyt.com, at man godt er klar over, at det er ret usandsynligt at kunne samle 20.000 underskrifter - inden næste folketingsvalg - for at kunne stille op til Folketinget.

Men sagen er, at "vi har fået nok af en mediepolitik, der - så længe jeg kan huske - kun har drejet sig om DR og ikke så meget andet, og derfor vil vi gøre opmærksom på, at vi i Danmark IKKE har et frit medieudbud - til trods for, at vi kalder Danmark for et demokrati," siger Svenningsen videre.

En af de vigtigste ting for 'Svenningsen og Thulstrup' er at gøre opmærkosm på, at staten næsten er 100 pct. dominerende i Danmark inden for radio og tv.

På You Tube kan man i øvrigt finde det nye partis kampagnesagn, der er en kombineret jule- og partisang: http://www.youtube.com/watch?v=7hJdvBSPY8o

På partiets hjemmeside - http://www.20000.dk/ - kan man læse mere, og der er også mulighed for at skrive under på en vælgererklæring.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -