Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


P3 vil bruge mere tid på "de små"
Torsdag 28. april 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Hver torsdag mødes P3's playlisteudvalg for at bedømme ugens cd-høst og udvælge hvilke numre, der skal spilles på P3. Fremover vil det i højere grad være repræsentanter fra små og uafhængige pladeselskaber eller folk, der selv har udgivet et album, som kommer forbi med pladetasken og spiller et nummer. DR har nemlig besluttet at fordoble den tid, der bliver sat af til repræsentanter, som ikke kommer fra de store pladeselskaber.
"Den nye teknik har betydet, at det er blevet mere og mere almindeligt at indspille sin egen cd de seneste år. Samtidig ser vi flere, der selv udgiver deres album, eller gør det via små uafhængige selskaber - enten, fordi de mener, der er flest penge i det, eller fordi det kan være svært at få en kontrakt med de store. Det skal selvfølgelig også afspejle sig i playlisteudvalgets arbejde, og derfor retter vi nu ind efter det," forklarer P3's musikredaktør Lars Trillingsgaard (billedet) iflg. en pressemeddelelse fra DR.

Der kommer i gennemsnit 150 cd'er ind ad døren hos Lars Trillingsgaard om ugen.

Han understreger, at det er vigtigt og en central del af P3's arbejde at få fat på de nye danske navne, og mange af dem har netop sendt deres cd'er ud på mindre selskaber de senere år.

Playlisteudvalget på P3 består af Andrew Jensen, Christina Høier, Henrik Povlsen, Morten Resen, Martin Kunzendorf, Morten Rindholt og Lars Trillingsgaard, og flere gange i den kommende tid vil de foretage deres vurderinger i fuld offentlighed, så alle kan se og høre, hvordan de vurderer, hvad der er egnet og uegnet til at blive spillet på P3.

Det første "åbne møde" holder de i Radiohuset på Frederiksberg på lørdag den 30. april mellem 16.30 og 17.30 i forbindelse med arrangementet "Radiohuset rocker". Her vil både udvalget og publikum have lejlighed til at tage stilling til seks forskellige musiknumre. Også under Dansk Rock Samråds Spot 11-festival i juni i Århus vil P3-playlisteudvalget bedømme cd'er i fuld offentlighed.

"Vi har af og til fået skyld for at være en lille lukket loge, der sidder og bestemmer, hvad lytterne skal høre. Det forholder sig bare ikke sådan, for faktisk er det vigtigt, at der er åbenhed om valget af P3-musik og vigtigt, at alle kan komme og præsentere en sang for os. Derfor vil vi også give lytterne lejlighed til at møde os," siger Lars Trillingsgaard.

DR har en målsætning om, at hver tredje nummer, der bliver spillet på P3, er dansk, og sådan kom det også til at gå i 2004, hvor lige knap 33 procent af al musik var fra Danmark.

"Der skete en helt masse på den danske musikscene sidste år, hvor en del også valgte at synge på dansk. Derfor var det heller ikke specielt svært at holde vores mål," siger Lars Trillingsgaard, der også er godt tilfreds med, at fire ud af de 10 mest spillede titler på P3 sidste år var danske.

DE 10 MEST SPILLEDE NUMRE PÅ P3 I 2004 VAR:
1. Loft: 'City Of Dreams' (DK)
2. Johnny Deluxe: 'Drømmer Jeg' (DK)
3. Maroon 5: 'This Love'
4. Scissor Sisters: 'Take You Mama'
5. George Michael : 'Amazing'
6. Swan Lee: 'I Don't Mind' (DK)
7. Swan Lee: 'Love Will Keep You Warm' (DK)
8. Maria Mena: 'You Are The Only One'
9. Kelis: 'Trick Me'
10. Anastacia: 'Left Outside Alone'

DE 10 MEST SPILLEDE DANSKE TITLER PÅ P3 I 2004 VAR:
1. Loft: 'City Of Dreams'
2. Johnny Deluxe: 'Drømmer Jeg'
3. Swan Lee: 'I Don't Mind'
4. Swan Lee: 'Love Will Keep You Warm'
5. Saybia: 'I Surrender'
6. Juncker : 'Mogens & Karen'
7. Saybia: 'Brilliant Sky'
8. Outlandish: 'Man Binder Os På Mund Og Hånd'
9. Nephew: 'Superliga'
10. Thomas Helmig: 'Gold Digger'


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -