Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Kulturministeren kritiserer DR
Onsdag 7. februar 2007
Af Karsten Jensen
 
Kulturminister, Brian Mikkelsen, (K) kritiserer i skarpe vendinger, at økonomien i DR’s byggeri igen er løbet løbsk og forlanger en redegørelse fra DR, der beskriver hvilke programmæssige konsekvenser det fordyrende byggeri vil få. Medieordfører er indkaldt til møde i Kulturministeriet i morgen
Kulturminister Brian Mikkelsen udtaler:
”Det er med meget stor undren, beklagelse og bekymring, at jeg konstaterer, at DR’s byggeri i Ørestaden endnu engang sprænger de fastlagte økonomiske rammer.

Denne gang taler vi om en fordyrelse på hele 700 mio. kr. - et nærmest ufatteligt beløb i lyset af, hvor langt byggeriet er fremme, og i lyset af de tidligere fordyrelser på hhv. 300 mio. kr. i 2004, 100 mio. kr. først i 2006 og 600 mio. kr. for kun ½ år siden. Byggeriet er nu alt i alt fordyret med 1,7 mia. kr. eller næsten 60 pct. i forhold til det oprindelige budget.

Det er naturligvis helt uacceptabelt, at DR ikke har haft mere styr på økonomien i byggeprojektet – på trods af den meget store politiske opmærksomhed om byggeriet.

Jeg har bedt om at få bestyrelsens redegørelse for konsekvenserne for DRs programvirksomhed som følge af fordyrelsen senest medio marts samtidig med anmodningen om udvidelsen af statsgarantien.

Det er jo et spørgsmål af stor interesse for hele medieaftalekredsen – ikke mindst i lyset af den public service-kontrakt, der blev indgået med DR for nylig. Jeg har derfor indkaldt medieordførerne til møde i morgen kl. 12, så kan vi tage en indledende drøftelse af sagen med henblik på at sikre, at DR kan leve op til public service-forpligtelserne.”


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -