Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR's kommentar til revisionsrapporten
Torsdag 19. juni 2008
Af Karsten Jensen
 
DR's bestyrelsesformand Mogens Munk-Rasmussen og generaldirektør Kenneth Plummer kommenterer revisionsrapporten. DR nedlægger ulovligt byggeudvalg.
Revisionsrapporten om DR-byggeriet peger på to hovedforklaringer til budgetoverskridelserne. Den ene forklaring er det oprindelige beslutningsgrundlag, som var utilstrækkeligt. Den anden forklaring er den mangelfulde budgetlægning forud for byggeriets opstart, blandt andet som følge af partneringmodellen. Derudover peger rapporten på, at der har været en mangelfuld styring af såvel byggeriet som økonomien.

Rapporten behandler perioden fra byggeriets begyndelse og frem til februar 2007, hvor det reviderede budget på 4,7 mia. blev fremlagt.

I forbindelse med rapportens offentliggørelse udtaler DR's formand Mogens Munk-Rasmussen: "Det er godt, at undersøgelsen endelig er kommet. DR's bestyrelse og direktion vil nu læse undersøgelsen grundigt.

Revisorerne har angivet, at DR's byggeudvalg ikke er i overensstemmelse med lovgivningen. Byggeudvalget er efter DR's opfattelse et forberedende udvalg, som har forberedt og indstillet beslutninger til bestyrelsen. For ikke at skabe usikkerhed har bestyrelsen i dag besluttet at nedlægge byggeudvalget.

Derudover afventer vi den politiske proces i morgen," forklarer formanden.

DR's generaldirektør Kenneth Plummer slår fast, at det seneste budget og tidsplan fra februar 2007 holder, og at hele koncerthuset åbner den 17. januar som planlagt. Han siger:

"Revisionsrapporten viser at økonomi- og byggestyring af DR Byen ikke har været tilstrækkelig tidligere. Til gengæld fremgår det af rapporten, at der er strammet op på økonomi- og byggestyringen siden 2006. DR's ledelse vil nu gennemgå rapporten grundigt og nøje overveje, om der er nye oplysninger, som giver anledning til yderligere forbedring af byggestyringen."


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -