Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


’Frøken Klokken’ vinder DRs Sprogpris
Torsdag 5. december 2002
Af Karsten Jensen
 
Det er en DRs ’guldstemmer’, som i år tildeles DRs sprogpris. Marianne Germer er ikke et kendt ansigt, men alle kender hendes stemme fra radioen, hvor hun er speaker på P1 og fra DR TV, hvor der ofte er bud efter hendes perfekte og tidløse stemme og sprogbrug. Mange vil også kende hende som hende, der har lagt stemme til Frøken Klokken på telefon nummer 0055.
Marianne Germers udtale, artikulation og formuleringsevne er perfekt og hendes sprog er frem for alt klart, tydeligt og forståeligt. Hun lægger vægt på den umisforståelige kommunikation. Kunstig, opblæst og manieret sprogbrug ligger Marianne Germer ligeså fjernt, som smarte og indforståede oplæsninger. Hun udtrykker sig konsekvent i naturlige og ukunstlede vendinger. Om end Marianne Germes sprogbehandling ikke er tidløs, er den dog langtidsholdbar! Hun er på én gang loyal over for det rigsdanske som hun taler, og kritisk over for sproglige døgnfluer, fortæller DR.

Marianne Germer begyndte som studenterspeaker hos den navnkundige Karl Bjarnhof i 1958 og efter studier på Københavns Universitet, blev hun i 1977 fastansat på DR som udsendelsesleder. Sprogprisen uddeles hvert år til en DR-medarbejder for at fremme udviklingen af det talte sprog og stimulere interessen for sprogbehandling i DR. Det er 16. gang DR uddeler sin sprogpris. Tidligere er prisen blandt andet blevet givet til Ole Michelsen, Halldór Sigurdsson, Kurt Strand og Anders Agger. DRs sprogpris overrækkes af Radiodirektør Leif Lønsmann, tirsdag den 10. december kl. 11.00 i Radiohuset.

DRs Ole Mølgaard, fortæller til radionyt.com, at Marianne Germer stadig er stemmen bag ’Frøken Klokken’. Hendes stemme oplæste klokken første gang 4. februar 1970 på telefonnummer 0055. I 1987 var der mere end 60.000 opkald til ’Frøken Klokken’, men i dag benyttes servicen ikke nær så ofte, slutter Ole Mølgaard. Frøken Klokken kan ikke høres på 0055 mere – men findes på telefonnummer 70 10 11 55.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -