Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Grønland: Total digitalisering af KNR
Onsdag 22. november 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Den 18. maj 2007 er den offentlige grønlandske radio- og tv-station KNR komplet digitaliseret - både på produktion og afvikling af indhold. Der er tale om en fuldstændig udskiftning af det eksisterende udstyr.
Den nordjyske virksomhed AVIT-Systems har vundet udbudet, og skal stå for den omfattende teknologiske forandring.

KNR’s arbejdsprocesser vil blive ændret radikalt og processen vil frigøre betragtelige ressourcer til indholdsproduktion, forklarer Peter Sperling, salgschef, AVIT-Systems.

I dag udføres flere af KNR’s produktionstekniske processer manuelt. Adskillige af disse processer vil med den nye digitalisering blive automatiseret, hvilket vil effektivisere produktionsarbejdet yderligere.

Med løsningen vil KNR kunne realisere deres ønske om at arbejde som en tværmediel broadcaster med samme journalistiske ressourcer til både tv, radio og web. Nyheder vil således kunne indsamles og automatisk sendes ud på netop det medie, hvor de er bedst egnet.

Som det ser ud i dag produceres en stor del af KNR’s udsendelser fra centralt hold. Med den digitale løsning åbnes nye muligheder for produktion af indhold ude i de grønlandske regioner. Dette vil resultere i et bedre fokus på lokalt journalistisk indhold og øge fleksibiliteten i KNR’s indholdsproduktion generelt.

"Vi er meget stolte af at KNR har valgt os. Vi betragter det som en stor fjer i hatten, at vi får lov til at lave en så spændende opgave – og ser meget frem til at digitaliseringen er gennemført i maj næste år," siger Peter Sperling.

- - -

Foto: Fra venstre ses: Bestyrelsesformand for KNR, Juaaka Lyberth, administrerende direktør for KNR, Lars Lennert Sandgrenn og salgschef for AVIT-Systems, Peter Sperling.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -