Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DRs pladesamling sikres mod ny oversvømmelse
Tirsdag 16. maj 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Medarbejderne i DRs diskotek i Radiohuset er ved at være ovenpå igen efter katastrofen i marts, hvor vandmasserne fra et frostsprængt vandrør på en af etagerne ovenover oversvømmede store dele af pladesamlingen. For at forhindre, at historien gentager sig i Radiohuset, er der sat arkitekter på sagen, som nu kigger nærmere på en holdbar løsning, der skal sikre plader og cd'er mod nye vandskader.
"Det bliver en løsning med en slags tag over reolerne, så vandet vil løbe af og ned på gulvet, hvis en ny oversvømmelse skulle ske," fortæller Jeppe Bjørn Høj, leder af DR Musik & Medier, som diskoteket hører under.

Han erkender, at det ikke er den optimale løsning, som det ville være med fugtmålere, der slår alarm af sig selv i tilfælde af en vandskade. Måske bliver det en mulighed i DR Byen.

Langt over 2000 plader har været under kærlig behandling af medarbejderne i diskoteket efter vandmasserne i marts. Flere har måttet kasseres.

"Det har været en slem overraskelse og reminder om, hvor sårbar vores samling af musik egentlig er," siger Jeppe Bjørn Høj, som dog oplyser, at ødelæggelsernes omfang heldigvis ikke blev så store som frygtet.

"Vi har tørret en forfærdelig masse plader og forsøgt at rense dem for al det beskidte vand og er endt med under hundrede plader, som var direkte kassable. Men vi må fremover leve med, at der er kommet lidt mere støj på nogle lp'er og en masse pladecovere er blevet bulede og tilsmudsede af vandet. Dertil kommer, at de ramte cd'er desværre har taget mere skade end først antaget - adskillige covere er fuldstændigt ulæselige, og siderne ikke til at skille ad igen," fortæller Jeppe Bjørn Høj.

Han understreger endnu en gang vigtigheden af, at DR får kigget på en langsigtet strategi for, hvordan man fremover vil bevare DRs musikarkiver. Den katastrofale oversvømmelse var en gevaldig øjenåbner, som satte fokus på, at diskotekets musik ikke kun er en "brugssamling", men en stor kulturskat med et stort antal både udgåede udgivelser og meget sjældne samlereksemplarer inden for alle musikgenrer.

Flere private henvendte sig til DR i forbindelse med vandskaderne og tilbød deres egen musiksamling til diskoteket. Jeppe Bjørn Høj oplyser i den forbindelse, at især en privat samling i Slagelse og en i Jylland ser interessante ud og vil blive taget i nærmere øjesyn på et senere tidspunkt.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -