Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Nordfynsk frekvensslagsmål fortsætter
Onsdag 1. august 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Foreningen Station Nord i Bogense, der er en udløber af Radio 49 i Odense, er stærkt utilfredse med, at lokalradionævnet ikke vil lade den nye Station Nord komme ind på den frekvens, der i forvejen benyttes af den ikke-kommercielle Radio Nordfyn, men i stedet vil søge en ny frekvens til Station Nord, og har derfor nu anket afgørelsen til Radio- og tv Nævnet i Kulturministeriet.
”Vi mener, at det lokale nævn overtræder loven og dens intentioner, samt at det har behandlet vores ansøgning på en for os utilfredsstillende måde og mere eller mindre bevidst har forsøgt at trække sagen i langdrag”, hedder det i klagen fra Station Nord.

Fyens Stifstidende har spurgt Torben Dhalvad fra Station Nord, om hvorfor de absolut ind på 94.2 - den samme frekvens som Radio Nordfyn?

”Vi mener for det første ikke, at det er realistisk, at vi kan få en frekvens mere på Nordfyn. Voice sender allerede på to nordfynske frekvenser, og så er der masser af frikapacitet på den frekvens Radio Nordfyn benytter. Formanden for lokalradionævnet, Torben Dam, har på ingen måde sandsynliggjort, at vi kunne få en ny frekvens. Og der er da ingen grund til at vente måneder på at få at vide, at det ikke kan lade sig gøre”, mener Torben Dhalvad.

Radio Nordfyn har totalt afvist at det kan komme på tale at dele frekvens med Station Nord. De vil angiveligt ikke have noget som helst at gøre med hverken Radio 49 og Tony Cuff eller med Torben Dhalvad.

”Jeg forstår slet ikke, hvorfor Radio Nordfyns bestyrelse reagerer, som den gør. Der er jo masser af steder, hvor kommercielle og frivillige radioer i årevis har sendt på samme frekvens. I stedet for bare at sige ’Så lukker vi’, synes jeg hellere, Radio Nordfyns bestyrelse skulle se på de fordele, der ville være forbundet med at dele frekvens med os. Det vil spare dem for en masse udgifter, som de måske så kunne bruge til at lave flere udsendelser for. For vi har ingen intentioner om at hindre Radio Nordfyn i at udvide sendetiden, og et sendesamvirke ville betyde, at vi ville gå ind og tage en del af de udgifter, de i dag er ene om”, siger Torben Dhalvad til avisen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -