Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ny DR organisation kan give magtkamp
Torsdag 23. november 2006
Af Knud Hyllested
 
DR’s nye struktur, der skulle fjerne intern rivalisering og nedbryde gamle, stivnede skel og i stedet øge og effektivisere samarbejdet mellem afdelingerne, kan ende med en rivalisering mellem to nye 'siloer' i form af en chefredaktion og en programproduktion, lyder kritikken fra skeptiske iagttagere i mediebranchen.
Iagttagere, som fagbladet Journalisten har talt med, er ikke udelt begejstrede for DR’s nye organisation og er ikke utilbøjelig til at mene, at der nu kan være lagt op til en stærk rivalisering mellem mellem DR’s chefredaktion og programproduktion. En anonym kilde i programproduktionen frygter, at programredaktør Lars Vesterløkke ikke er stærk nok til at tage de kampe, der vil opstå.

"Kenneth Plummer havde chancen for at lave en strømlinet organisation i DR, men den er forpasset totalt. Han gør kun halvt op med dårligdommene fra den tidligere struktur,som skabte en masse usikkerhed om magtfordelingen i DR," siger en tidligere kollega til Kenneth Plummer til Jounalisten. Kilden, der ønsker at være anonym, vurderer, at magt- og ansvarsfordelingen mellem Lars Grarup og Lars Vesterløkke er uigennemsigtig. "Hvem har ansvaret, når en satsning i DR slår fejl? Ham med ansvar for programfladen, eller ham med ansvaret for produktionen? Det er næsten dømt til at gå galt."

Professor i strategi ved Handelshøjskolen i Århus, Anders Drejer, mener, at der altid vil være en indre konflikt i DR mellem programfladen og produktionen. Lars Vesterløkke vil forsøge at få så mange penge som muligt til programproduktion, medens Lars Grarup og økonomidirektøren helst vil give så få penge som muligt for størst mulig kvalitet. "Plummer skal virkelig holde de to i en kort snor, ellers risikerer DR en meget blodig magtkamp," mener Anders Drejer.

Professor i medieledelse ved Copenhagen Business School, Anker Brink Lund, anser ligeledes konflikter i en medievirksomhed som DR for uundgåelige, men gør også opmærksom på, at tingene hos DR ikke er så simple som hos f.eks. TV 2, der får alt - undtagen nyhederne - produceret ude i byen. Anker Brink Lund vurderer, at tiden fuldstændig var løbet fra den gamle organisationsmodel i DR, mens den nye struktur i en helt anden grad gearer DR til at tænke flermedialt.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -