Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR indstifter en P2-pris
Fredag 31. oktober 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR indstifter nu en særlig pris, der har til formål at skabe opmærksomhed om danske klassiske musikere og deres musik og danske klassiske cd-udgivelser. Prisen uddeles første gang den 23. november.
Den første prisuddeling søndag den 23. november uddeles i Radiohusets Koncertsal. Det sker i forbindelse med en P2-transmitteret koncert med DR RadioUnderholdningsOrkestret, og der bliver uddelt priser i fire kategorier: Årets Danske Soloudgivelse, Årets Danske Kammermusikudgivelse, Årets Danske Vokaludgivelse og Årets Danske Orkesterudgivelse.

Ordet "dansk" skal forstås i betydningen "dansk spillet". Så det er altså danske kunstnere, der kan få P2-priserne.

En gruppe af værter fra P2-programmerne Café Rossini, Pladeforum, Amadeus og Bolero nominerer tre cd'er inden for hver kategori, og så er det ellers lytterne, der vælger, hvem der skal vinde. De nominerede cd'er spilles i Café Rossini og Amadeus fra mandag den 3. november, og lytterne vil kunne stemme frem til søndag den 16. november.

"DR P2 vil gerne være med til at skabe øget opmærksomhed om danske musikere og deres musik. Der er et stort samspil mellem radioen og musik- og kulturlivet. Det er der omkring den levende musik, hvor vi hver uge optager koncerter udover landet. Men samspillet er der også på cd-fronten. Vi har brug for gode danske cd'er til udsendelserne, og musikerne har brug for os for at deres musik bliver hørt. Derfor føler jeg, det er meget naturligt at indstifte P2 Prisen for at fremhæve kvaliteten inden for den klassiske musik," siger P2-redaktør Hans Peter Larsen, som forventer, at P2 Prisen er kommet for at blive.

P3 har allerede i flere år uddelt priser til den rytmiske musik og gør det igen den 4. december i år - nu under navnet P3 Guld.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -