Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Kleener skifter mening om DAB
Mandag 1. september 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Bestyrelsesformand for DR Jørgen Kleener (V) gjorde sig i slutningen af maj bemærket ved at udtrykke sin store skepsis om DAB. Til DRs personaleblad DRåben sagde Kleener, at der ingen grund var til, at DR skulle være internationalt ledende og førende på DAB-området. Kleener fremstår i dag i en kronik i Jyllands Posten som en særdeles varm tilhænger af DAB og DRs engagement i den digitale radio.
"De børnesygdomme, som følger med, dem kan større nationer passende tage på sig. Det behøver vi ikke”, udtalte Jørgen Kleener til DRåben den 23. maj og fortsatte: ”Der er for mig ingen tvivl om, at man bliver nødt til at holde hestene, indtil folk rent faktisk har anskaffet sig apparaterne. Det er ikke holdbart andet”. Kleener mente dengang, at der ingen grund var til at DR skulle ofre en masse penge på at speede op i en takt, som forbrugerne rent faktisk ikke kan følge med i og fortsatte: ”Hvis det koster os mange penge at sende ud i den blå luft, så bliver vi nødt til at overveje, om ikke de penge skulle omdirigeres til programproduktion, som er tilgængelig for folk på de apparater, de nu har.”

I en kronik i Morgenavisen Jyllands Posten i dag lyder der helt nye toner fra Jørgen Kleener: "I disse år erstattes de såkaldt analoge radiobølger med digitale signaler. Og disse kan - modsat de flygtige bølger - tæmmes og organiseres mere effektivt og brugervenligt.
Teknikken hedder DAB". "Med denne teknik kan DR - for kun en beskeden meromkostning "pakke" programmerne og sende dem afsted i flere parallelle forløb, således at lytterne til enhver tid har større chance for at finde netop det, der interesserer dem".

"I DR har vi taget udfordringen op med lige dele pionerånd og fornuftigt købmandsskab", fortsætter Kleener, og understreger dog, at DR ikke kaste mange millioner licenskroner i et tilbud, der endnu kun kan modtages af et par tusind entusiastiske DAB-lyttere.

Kleener skriver videre, at de tilbagemeldninger, DR har fået fra lytterne, viser, at den digitale radiolytning har fremtiden for sig, men han benytter samtidigt lejligheden til at lange lidt ud af detailhandlen, der desværre ikke har taget handsken op, da DAB-modtgaberne, der findes på markedet i bl.a. England og Tyskland, endnu ikke har nået de danske butikshylder, hvilket Kleener slår fast er en skam.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -