Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


UK: Digital radio kan afløse FM i 2020
Torsdag 26. juni 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
En britisk arbejdsgruppe the Digital Radio Working Group (DRWG) anbefaler nu, at der laves en tidsplan for overgangen fra analog radio til digital radio. Man anbefaler, at en overgang fra FM til DAB sker mellem 2015 og 2020. Samtidigt maner den største producent af DAB-radioer al skepsis vedr. DAB i jorden, og kalder DAB "et tog der kører i én retning og det kører med en god fart".
The Digital Radio Working Group skriver at alle landsdækkende, regionale og større lokale radiostationer skal skifte fra FM til DAB inden en endelig overgang fra FM til DAB kan finde sted mellem 2015 og 2020. Man regner dog med at mindre lokale radiostationer og nærradioer fortsat skal sende på FM.

DRWG siger, at nu må den britiske regering dels lave en køreplan med de rette betingelser og dels må det sikres, at den nuværende DAB-dækning på 90 pct. af befolkningen øges.

Notatet fra DRWG, der er et foreløbigt arbejdspapir - forud for en endelig rapport, der ventes i slutningen af året - siger også, at det er afgørende, at bilindustrien udstyrer bilerne med DAB fremover.

Brancheorganisationen RadioCentre hilser notatet velkomment. Formand Andrew Harrison siger, at DRWG har gjort et godt stykke arbejde igennem de sidste seks måneder, og at der nu er en klar retning for skiftet fra analog til digital radio.

Ved udgangen af maj måned var der solgt mere end 7 mio. DAB-modtagere i Storbritannien og Nordirland.

Og på en stor del af disse DAB-modtagere står der Pure. Det er Imagination Techonologies der producerer Pure, og herfra tror man også helt og holdent på DAB. Selskabet, der netop har præsenteret et regnskab der viser 15 pct. fremgang og et overskud på 30.1 mio. pund, afviser enhver tale om, at DAB ikke skulle opnå kommerciel succes på den lange bane.

Det var ellers ikke just positive toner, der lød tidligere på året, da den store aktør på radiomarkedet GCap Media helt droppede at sende radio på DAB, fordi man vurderede at DAB ikke var eller ville blive en kommerciel succes. Senest har nogle analytikere også anført, at DAB manglede det "teknologiske kick", der skulle kunne gøre DAB til en succes.

Fra Imagination Techonologies mener man, at dette er vildt overdrevet - og meget fjernt fra virkeligheden.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -