Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Brian Mikkelsen besøger Radio Østsjælland
Onsdag 23. maj 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Grundlovsdag, tirsdag den 5. juni 2007 er det præcist 20 år siden Radio Østsjælland officielt gik i luften. Tyveårsdagen vil blandt andet blive markeret med et besøg af kulturminister Brian Mikkelsen.
Radio Østsjælland gik i luften første gang den 5. juni 1987. Det blev behørigt indviet med besøg af Faxe Garden, og besøg af den daværende formand for Centrumdemokraterne Erhard Jakobsen, som gav den nye radio et par ord med på vejen.

Forud for lanceringen var gået en del diskussioner - bl.a. om stationens navn. 'Radio Fakse' blev overvejet, men man landede altså på Radio Østsjælland - ikke mindst fordi den nye radiostation skulle dække både Fakse og Rønnede kommuner som sit primære område.

Frivillig medarbejder ved Radio Østsjælland, Jan G. Nielsen, fortæller, at der har været både op- og nedture i radioens 20 årige historie. Radioen har været splittet op fra foreningsradio til et andelsselskab med begrænset ansvar, hvor der tillige har været en støtteforening.

Mange aktiviteter og programmer har der været gennem de tyve år. Et markant udbud af forskellig slags. Blandt andet har Sydøstsjællands Landboungdom produceret programmet 'Grøn Hverdag' i alle årene. Men også programmer som Sport og Gudstjenester har været med hele vejen.

Tyveårsdagen den 5. juni 2007 markeres med et righoldigt program både på selve dagen, men også dagene forinden. Radio Østsjælland sender fra morgenstunden kl. 07.00 mandag og igennem frem til onsdag den 6. juni kl. 17.00, hvor Radio Young FM tager over.

I løbet af de tre dage, vil der ske meget forskelligt. Man håber at se mange af de frivillige medarbejdere, der har haft deres gang på Radio Østsjælland i de tyve år.

Der vil være en speciel udgave af programmet 'Sportens Mester', hvor der dystes på paratviden om sport. Programmet har været afviklet ti gange siden 1988.

Tirsdag formiddag den 5. juni kl. 10 byder man velkommen til kulturminister Brian Mikkelsen.

Samme dag mellem kl. 13 og 15 sendes en speciel jubilæumsudsendelse: 'Luk op for radioen'.
Her vil Jan G. Nielsen tage lytterne med på en rejse i Radio Østsjællands tyve årige historie. Programmet genudsendes samme dag kl. 19.

Man kan læse mere om arrangementerne på radioens hjemmeside: www.lokalradio.dk.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -