Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Sky Radio ikke overrasket over SBS opkøb
Mandag 21. juli 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Sky Radios direktør Kasper Krüger er ikke overrasket over SBS’ opkøb af Clear Channels danske radiostationer. Han finder det helt naturligt, at de lokalradioer, der ikke erhvervede FM5 eller FM6, nu vil søge at konsolidere sig. ”Vi hilser den nye SBS-konstellation velkommen. Der er tale om en professionalisering af det kommercielle radiomarked, som er til gavn for alle; annoncørerne såvel som alle radiostationer”, udtaler Krüger, der dog samtidigt slår på, at kun Sky Radio på FM5 nettet vil kunne levere den gode dækning - i samme kvalitet som DR.
Kasper Krüger (billedet) siger, at det nye net af SBS stationer ikke bliver et reelt alternativ til det landsdækkende Sky Radio, som går i luften den 15. november.

”Den afgørende forskel er, at Sky Radio bliver den eneste landsdækkende kommercielle radio, der sender i samme høje tekniske kvalitet som Danmarks Radio. Sky Radio vil kunne modtages på alle slags radioer, overalt og i samme høje kvalitet som P3. Ingen af SBS’ svage lokalradio-frekvenser vil komme i nærheden af Sky Radios dækning. Hvis SBS skulle dække Danmark lige så effektivt, som Sky Radio fra november, skulle de bruge 250 lokalradiofrekvenser i lige så mange kommuner,” siger Kasper Krüger.

Kasper Krüger påpeger, at nok er opkøbet et udtryk for en dynamisk udvikling på radiomarkedet, men det er trods alt de samme lokalradio-frekvenser, som SBS og Clear Channel hele tiden har sendt med - og med til historien hører, at SBS ikke har sendere stående i storbyerne København, Odense og Aalborg. De svage lokalradiosendere er i stedet placeret i forstæder, langt væk fra storbyerne, påpeges det fra Sky Radio.

"Det kan derfor ikke være med det nuværende sendenet, at SBS som bebudet vil nå ud til 66% pct. befolkningen, hvis den tekniske målestok skal være den samme, som gælder for Danmarks Radio og Sky Radio", slutter Kasper Krüger.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -