Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Fem danske albumcovers i kamp om at komme på frimærke
Mandag 8. marts 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
P4s lytterne er kommet med mange bud på det mest mindeværdige danske albumcover gennem de sidste 50 år. Nu er de fem finalister fundet.
De fem finalister er henholdsvis 'Gasolin 3', Steppeulvene med 'Hip', 'Gasolin 2', Nephew med 'DanmarkDenmark' og Kim Larsen med 'Værsgo'.

Såvel Sebastian som Alrune Rod og TV-2 var tæt på at komme i finalen. Men selvom der er hele fem finalister, er der ét navn, der går igen. Kim Larsen er indstillet sammen med Gasolin to gange og én gang for solodebuten 'Værsgo' fra 1973.

P4s 50 års jubilæum fejres

For 50 år siden begyndte P4 at sende fra seks steder i landet. Det fejrer P4 søndag 4. april, som er 50-årsdagen for den allerførste udsendelse på kanalen. P4 består nu af ni regionalradioer, der er hele fundamentet for det P4, som vi kender i dag.

En af måderne fejringen sker på, er ved, at P4s lyttere skal vælge det mest mindeværdige danske pladecover gennem de seneste 50 år.

Afstemning i 'Madsen'

Det er i P4's landsdækkende program 'Madsen', der sendes mandag til torsdag kl. 14-15 og fredag kl. 14-16 - at lytterne kan gøre deres indflydelse gældende. Med vært Alex Nyborg Madsen ved roret har lytterne fra og med i dag kunnet stemme på det albumcover, de mener, skal udgive spå frimærke. På www.dr.dk/Madsen vil alle kunne følge med i lytternes favoritcovers og komme med kommentarer til debatten. På fredag den 12. marts kåres det mest populære cover.

En særlig ære

Vært Alex Nyborg Madsen siger: "Det er afsindigt spændende - og ikke overraskende er Kim Larsen med i tre ud af fem nomineringer. Det er interessant, at P4s lyttere også peger på et albumcover som 'Hip' med Steppeulvene fra 1967.

P4s eventkoordinator Lone Bierlich har læst mange af de mails, lytternes har sendt ind og især bemærket, at der er mange følelser forbundet med valget af cover:

"For mange af P4-lytterne handler det om, at de albumcovers, de har indstillet, repræsenterer følelser og minder fra en tid, hvor de var unge. Jeg er ofte undervejs stødt på sætningen, "for os, der jo var unge dengang". For andre handler det om, at de har indstillet coveret fra deres første LP nogensinde. Og endelig handler det for de fleste om, hvordan coveret skal se ud, når det skal på frimærke - den slags overvejelser har lytterne også gjort sig, forklarer hun.

Frimærke udkommer i april 2010

Når vindercoveret er blevet kåret fredag 12. marts kommer Post Danmark for alvor på banen. Der skal indhentes rettigheder hos kunstneren bag coveret, frimærket skal i produktion og Post Danmark forventer at trykke et oplag på ca. 80.000 frimærkehæfter.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -