Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


V & K vil have KODA afgift ned
Fredag 23. februar 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
KOMM og de øvrige lokalradioers brancheorganisationer har i lang tid søgt at få sat de lokale radiostationers afgifter til KODA ned på niveau med de øvrige nordiske lande, og nu bakkes de op af både Venstre og Konservative.
Venstres mediepolitiske ordfører Jens Rohde siger til Radiofaxen: ”Jeg har aldrig lagt skjul på, at afgifterne er for høje, og at der er et principielt problem i, at der opkræves afgifter på et niveau, der svarer til, at lytterne og seerne har "8 ører og 8 øjne". Det er jo kun muligt at høre en enkelt radiostation ad gangen, og KODA-afgifterne burde derfor afspejle det reelle lyttertal i stedet for det potentielle lyttertal. Dertil kommer, at kunstnerne selv er interesserede i at få spillet deres musik på radiostationerne, der på den måde markedsfører musikken. Uden lokalradioerne ville kunstnerne være ilde stedt. Det er jo ikke uden grund, at pladeselskaberne ringer til lokalradioerne for at få den til at spille deres udgivelser, og at de gratis og uopfordret sender disse udgivelser til lokalradioerne. Eksempelvis forærede "Sko & Torp" deres guldplade til Radio Viborg som tak for markedsføringen”.
De Konservatives mediepolitiske ordfører, Brian Mikkelsen, siger til Radiofaxen: ”Det er på tide, at KODA viser noget mådehold. Rettighedsindehaverne skal naturligvis have penge for, at deres produkter spilles. Men beløbet skal være rimeligt og aftales på et fornuftigt grundlag mellem KODA og lokalradioerne”.
De danske lokale radiostationer ventes i år at skulle betale over 18 mio. kr i afgifter, mens det tilsvarende tal for Norge er ca. 9 mio. kr.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -