Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR har solidt tag i danskerne
Onsdag 27. april 2005
Af Karsten Jensen
 
DR ser det som sin vigtigste opgave i de kommende år at byde på endnu flere kvalitetsprogrammer. Som led i en kommende public service-kampagne vil DR komme med flere tilbud til mindre målgrupper med særlige interesser, selv om det ind imellem kan betyde frafald af seere og lyttere.
Men ingen af de kommercielle stationer kan præstere et så bredt og alsidigt programudbud som DR, og heller ikke fremover vil DR acceptere at blive en nichestation, som mister sit solide tag i danskerne: DR TV har haft en konstant stigende andel af seerne i de seneste fem år og er landets mest sete tv-station i aftentimerne. Samtidig benyttes DR Radio stadig hver uge af over 80 pct. af danskerne. Og DR på nettet - dr.dk
- er den danske netportal, som har det bredeste indhold og den absolut største vækst i antallet af brugere.

Derfor var det med en god portion optimisme, at DRs bestyrelse på sit møde tirsdag godkendte årsrapporten samt den årlige redegørelse til Kulturministeriet om DRs program- og public service-aktiviteter.

Det ligger DRs bestyrelse stærkt på sinde, at medieinstitutionen allerede i år gennem en række nye tiltag der selv skal bidrage til at intensivere den offentlige debat om DRs fremtidige opgaver som landets eneste fuldt licensfinansierede public service-station. Mogens Munk Rasmussen forklarer planen således:

"Kort sagt betyder public service, at DR skal skabe værdier til gavn og glæde for samfundet, kulturen og det enkelte menneske. Og allerede nu kan det fastslås, at der i bestyrelsen, i direktionen og blandt DRs medarbejdere er fuld opbakning til, at DR er nødt til at betjene danskerne ud fra en bred public service-definition. Licensen giver ingen mening, hvis DR skulle henvises til rollen som en nichestation med smalle programmer og få sendeflader - og med få lyttere og seere."

Regeringen ventes inden for det næste års tid at lægge op til forhandlinger om en ny licens- og medieaftale, som skal gælde fra 2007.

"For DR er det vigtigt, at det bliver en flerårig aftale. Og hensigten med de kommende måneders public service-udspil fra DR er, at danskere allerede nu får mulighed for at deltage i debatten om, hvordan DR bedst kan løse fremtidens opgaver," siger Mogens Munk Rasmussen.

DR er stadig den danske medievirksomhed, som bruger mest sendetid på oplysning, på dansk drama og musik, på børn og unge, på dokumentar og på nyheder, aktualitet og debat om vigtige begivenheder i ind- og udland.

DR TV fik seermæssigt et nyt rekordår i 2004, og både DR1 og DR2 har oplevet en vækst i andelen af danskernes samlede seertid. En af de store udfordringer i disse år bliver at sætte ekstra fokus på at samle alle danskere, uanset alder, omkring de programmer, der sendes på DR1 og DR2.
Konkurrencen fra de kommercielle stationers målrettede tilbud til de helt unge og til de 20-40-årige har gjort det sværere at nå disse aldersgrupper. Men DR2 har vist vejen med nytænkning og en række nye og originale danske programserier, som for eksempel 'Drengene fra Angora'.

DR er også under stigende pres fra især de nye udenlandske børnekanaler, men den gode nyhed er, at DR TV stadig er suverænt markedsførende, når det gælder danskproducerede børneprogrammer - med en andel på 84 procent af børnenes samlede seertid på danske programmer.

Også for DR Radio var der konkurrencemæssigt adskillige lyspunkter i 2004. Selv om det nu er over et år siden, at danskerne fik to nye kommercielle radiokanaler - oven i DRs fire landsdækkende og de mere end 200 lokalradioer, har DR formået at fastholde to tredjedele af al dansk radiolytning. Lytternes vurdering af programmernes kvalitet er også øget mærkbart for tredje år i træk, men DR Radio har samtidig opmærksomheden stærkt rettet på, at færre teenagere og unge op til 30 år lytter til DR, og at der er stort behov for nye tilbud til disse aldersgrupper. P4 og P3 er dog stadig landets to største radiokanaler, og P1 har en flot fjerdeplads.

I årets løb havde DR desuden premiere på endnu syv digitale radiotilbud og kom dermed i 2004 op på 17 DAB- og netkanaler. Samtidig skete der store udvidelser af det øvrige program- og servicetilbud på netportalen, dr.dk, som voksede eksplosivt. Ved årets udgang var dr.dk landets største mediesite. I dag har omkring 70 procent af danskerne netadgang i hjemmet, og dr.dk oplevede i 2004 en kraftig vækst i forhold til året før - på hele 59 procent, mens væksten på internetmarkedet som helhed kun var på 22 procent.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -