Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


P4 dækker kommunalvalg
Tirsdag 6. oktober 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Ved det kommende kommunalvalg giver P4 vælgerne i DRs 9 regioner direkte adgang til fladen, indflydelsen og dialog med kommunalpolitikerne med en ny debatprogramserie, ’P4 Parlamentet’, som samtidig er en ny måde at dække kommunalvalg på.
I uge 45 og 46 op til kommunalvalget den 17. november 2009 inviterer P4 vælgerne til at gøre deres indflydelse gældende med mere end selve krydset på stemmesedlen:

’P4 Parlamentet’ er et nyt debatformat, hvor hver af P4s 9 regioner nedsætter sit eget panel af vælgere fra regionen, som gennem de to uger op til kommunalvalget skal debattere de emner, som regionens lyttere og brugere forinden via nettet har udpeget som de væsentligste for valget.

Det kan være skolevæsen, ældrepleje, miljø, integration eller meget andet - men det hele sker for åben mikrofon på P4, når hver regionalstation giver omkring 10 P4 Parlamentsmedlemmer adgang til æteren. Nok så vigtigt besøger de respektive regioners kandidater radiostudierne rundt om i landet, så P4 Parlamentsmedlemmerne kan stille spørgsmål og debattere i direkte dialog med kandidaterne.

Man kan allerede nu melde sig som kandidat til P4 Parlamentet i det område, man bor i, og få mulighed for at stille spørgsmål til og få svar af kandidaterne i et direkte radioprogram i ens eget regionalområde. Det foregår på dr.dk/p4.

"Kommunalvalget er jo vores nærdemokrati i Danmark, og det er en helt oplagt opgave for os som public service station at gøre mest muligt for at befordre debatten og styrke den demokratiske samtale - og give borgerne endnu bedre mulighed for at sætte emner på dagsordenen," siger Sanne Odgaard, nyhedsredaktør for radio i DRs chefredaktion.

I hver P4-region vælges omkring 10 parlamentsmedlemmer, som skiftes til at være i studiet 3 ad gangen igennem de to uger op til valget.

Forinden har lytterne og brugerne i de respektive regioner mulighed for at deltage i ’Borgernes topmøde’ - hvor P4 på nettet giver bolden op til fri debat om emner for valget. De 10 mest debatterede emner i hver P4-region sendes til afstemning blandt lytterne og brugerne, som derved udvælger de 6 emner, som bliver P4 Parlamentets udgangspunkt for debatprogrammerne i den pågældende region.


ANNONCE:

Er du over 25 år? Bliv elitebilist på bare 3 år hos Codan. Klik her





Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -