Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


P4 støvsuget for dansktopmusik - det er Thomas Helmig, der dominerer
Mandag 21. september 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Thomas Helmig er topscorer, når det gælder om at blive spillet på DR P4 . Det sker helt op til 6-7 gange på et døgn, mens dansktopsangere bliver totalt forbigået. Det har en mangeårig lytter på Sjælland, Margit Dybkjær, noteret sig.
Margit Dybkjær har iflg. Ekstra Bladet skrevet til musikcheferne i DR for at få oplyst, hvorfor nogle få danske popkunstnere dominerer P4 . Men hun har ikke fået et konkret svar.

Det var en massiv afspilning af sange med Alberte på P4, der først ansporede Margit Dybkjær til at undersøge musikken på P4 lidt nærmere. Hun fandt ud af, at det er fuldstændigt vildt, hvor meget Thomas Helmig spilles på kanalen.

"Thomas Helmig er i den grad den kunstner, der bliver spillet mest på P4 . Den 22. august talte jeg, at han blev spillet fem gange fra midnat til kl. 9 om morgenen. Jeg er ikke ude i et korstog mod Helmig. Men hvorfor skal han som veletableret kunstner i den grad tilgodeses hele tiden?," siger Margit Dybkjær til Ekstra Bladet.

Hun har også noteret sig andre kunstnere, som meget ofte spilles på P4. Det er bl.a. Søs Fenger, TV2 , Tina Dickow og – tidligere – Thomas Buttenschøn.

"Der er ingen variationer. De spiller de samme numre igen og igen. Det gælder Kasper Vindings ’Sjæl i Flammer’, Søren Kragh Jacobsens ’Mona, Mona’ og Sanne Salomonsens ’Taxa’. Og udenlandske kunstnere som Anni Lennox og George Michael bliver spillet med de samme to numre evig og altid. Sys Bjerre hører vi også hele tiden på P4 ," beklager Margit Dybkjær videre, og konstaterer, at dansktop hører man aldrig på P4.

Hun nævner, at Hans Otto Bisgaard i et interview har sagt, at han hellere vil brække en arm end spille dansktop.

DR er ikke på omgangshøjde med danskerne, og man vil ikke høre på vores kritik, mener Margit Dybkjær.

I DR preller kritikken af.

"Vi spiller faktisk rigtig meget dansktopmusik. På Giro 413 om søndagen er der masser. Når Kandis udgiver en ny cd, så er de med i stort set alle vores regionale programmer og ofte live," fremhæver DRs chefredaktør for musik, Ole Mølgaard.

"På P4 prøver vi især at tage de nye kunstnere, altså den nye type af dansktopmusik. Vi var med til at opfinde genren i sin tid, og vi vil gerne føre den videre. Hvis man vil have al den traditionelle dansktop, så må man enten lytte til den på Giro 413 eller på DAB," fortsætter Ole Mølgaard.

Han fortsætter: "P4 er Danmarks største radiokanal, og den skal hver uge glæde, underholde og udfordre tre millioner danskere. Det gør man ved at blande musikken. Der er nogle genrer, der er mindre af på kanalen, fordi det trods alt er en mindre gruppe, der hører dem. Det gælder heavyrock, hiphop og for den sags skyld også dansktop."

Om hvorfor netop Thomas Helmig bliver spillet så meget på P4, siger Ole Mølgaard til Ekstra Bladet, at man ikke går så meget op i, hvem der er 'topscorer', men at det er klart at Thomas Helmig spilles meget fordi han har været på banen i mange år og har lavet meget god musik, som mange danskere holder af.

DRs lytter- og seerredaktør Jacob Mollerup, vurderer, at for meget dansktopmusik vil skræmme lyttere væk:

"Jeg vil gætte på, at hvis vi fulgte Ekstra Bladets venlige anbefalinger, ville vi begynde at få en større bunke klager over det modsatte - altså at der ville være for meget dansktop. Genren trækker folk til, men skubber sikkert endnu flere væk," siger Jacob Mollerup.

Han hæfter sig i øvrigt ved, at der ikke just er tale om en voldsom protestbølge af henvendelser til DR om for lidt dansktop. Det er ikke engang noget, der er kommet på DRs top-20-liste over lytter- og seer-klager.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -