Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio S-FM med flere jubilæumaktiviteter
Onsdag 5. april 2006
Af Karsten Jensen
 
Den 12. april er det 10 år siden at Radio S-FM sendte de første permanente udsendelser til områdets lyttere. Dette markerer radioen med en stribe af aktiviteter og arrangementer.
Sydfyns FM sendte for første gang den 3. marts 1995 i forbindelse med Faaborg Forårsmesse. Der blev sendt med lånt udstyr fra et spartansk studie i en lille campingvogn, der var placeret bag Faaborg Hallen de tre dage messen varede.

Dækningen var ret begrænset, idet der kun blev sendt fra en lille mobil hjemmeværnsmast. Men mange af de, der kunne modtage Sydfyns FM, havde stillet deres radio ind på 107.8 MHz den weekend og lyttede bl.a. til livekoncerter, lokale nyheder, reklamer og stationens første ’scoop’ - et interview med Tommy Seebach.

”Rent økonomisk hang det fint sammen, så vi følte, at der var basis for at starte en permanent lokalradio op i Faaborg. Men af forskellige årsager skulle der gå et helt år inden der igen blev sendt lokalradio i Faaborg. Denne gang også i forbindelse med Faaborg Forårsmesse. Der blev denne gang sendt i to uger fra en mere komfortabel skurvogn og antennen kom op i Stofas mast, som var noget højere end hjemmeværnets mobile ven,” forklarer Henrik Poulsen, der oplyser, at det økonomisk set gik over alle forventninger.

Senere blev der fundet nogle egnede lokaler i et nedlagt bageri og efter to ugers kamp med gamle bageri-ovne, utætte vandrør m.m. var S-FM klar til at flytte ind. Derefter blev der købt udstyr hjem, lejet en sender og fredag den 12. april 1996 klokken 14 var Sydfyns FM i luften. I starten blev der kun sendt fredag, lørdag og søndag, men interessen fra annoncørerne og lytterne var stor nok til at der også var basis for at sende mandag til torsdag, dog i starten kun om eftermiddagen.

”I 1999 stod flere af os, der var involverede, ved personlige skilleveje. Vi var færdige med vores respektive uddannelser, skulle måske flytte, eller starte i job. Efter mange overvejelser besluttede vi os for at leve vores radiodrøm helt ud og lod alt andet vente.

Vi ansatte os selv: John Ketelsen, stationsleder, Morten Nielsen, studievært, og Henrik Poulsen, studievært, på fuld tid og skulle nu forsøge at leve af vores hobby. Vi begyndte mandag den 2. august kl. 7 med den nye programflade, hvor vi sendte alle hverdag fra kl. 7 til kl. 18. Helt som i dag, var det Henrik Poulsen, der stod for morgen- og formiddagsfladen, mens Morten Nielsen tog sig af eftermiddagsradioen,” smiler Henrik Poulsen, der i dag er radiochefen for S-FM.

De gamle lokaler var på kun 29 kvadratmeter og for de tre ansatte var pladsen trang. Derfor indrettede stationen sig i nye lokaler på ca. 100 kvadratmeter i 2002, hvorfra der siden december 2002 er sendt fra.


Den 6. april i fra kl. 9 til 12 uddeler Radio S-FM rundstykker til arbejdspladser i sendeområdet.

Den 12. april fra kl. 14 til 16.30 holdes der jubilæumsreception på en restaurant.

Den 15. april fra kl. 21 til 02 afholder Radio S-FM i samarbejde med Faaborg Håndboldklub og Albani, Påskebal i Faaborg Hallen.

I hele april kan Radio S-FM’s lyttere genhøre en stribe 10 år gamle radioklip bl.a. med de nuværende studieværter Morten Nielsen og Henrik Poulsen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -