Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


P2s sendetilladelse udløber om tre uger
Mandag 2. marts 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det er i disse dage 8 år siden, at Radio- og tv-nævnet tildelte DR den attraktive 4. landsdækkende FM kanal - også kaldet FM4. Nogle måneder senere gik kanalen i luften under navnet 'P2 Musik & Kultur' - knap et år senere blot kaldet 'P2'. Sendetilladelsen til kanalen udløber ved udgangen af marts måned, og politikerne har endnu ikke fundet ud af, hvad der skal ske med den landsdækkende kanal, når tilladelsen udløber.
Alt tyder på, at DRs sendetilladelse til FM4-nettet - og dermed P2 - forlænges midlertidigt og at P2 herefter vil blive en del af forårets forhandlinger om en omorganisering af hele radiomarkedet. Det skriver Berlingske Business.

Det store spørgsmål er så, om der er politisk flertal for at fratage DR kanalen, der iflg. vilkårene i sendetilladelsen skal anvendes til en politisk dikteret, detaljeret blanding af klassisk musik, rytmisk musik, jazz og dansk musik – kulturprogrammer, samfunds- og debatprogrammer. Alternativet kunne være at give kanalen, der er den eneste landsdækkende radiokanal udover DRs tre 'faste' kanaler P1, P3 og P4, til en kommerciel aktør.

Berlingske Business vurderer imidlertid, at hvis man følger traditionen om brede aftaler på medieområdet, så vil det være vanskeligt at se, at DR skulle blive frataget sin plads til P2 på FM-båndet og måske i stedet blive henvist til at sende P2 på DAB.

Politikerne har igennem rigtigt mange år diskuteret en replanlægning af FM-båndet, uden at der endnu er truffet en beslutning om, hvordan en sådan omorganisering af frekvensudnyttelsen skal ske.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -