Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


TDC Kabel forgylder tv-stationer - radiostationer får ikke en krone
Onsdag 17. september 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Mens TDC Kabel-TV årligt sender omkring 500 mio. kr. fra selskabets kabel-tv abonnenter til tv-stationer som TV3 og TvDanmark, så lukker TDC nu for betalingen for de radiostationer TDC distribuerer, skriver Børsen og Berlingske Tidende i dag. Det kommer først og fremmest til at ramme SBS (The Voice) hårdt. SBS står til at miste en årlig omsætning på 26 mio. kr. og det betegnes som en bombe under SBS' økonomi. SBS chef Eric Hansen kalder situationen uhørt, og peger overfor dagbladet Børsen i dag på, at beslutningen er i strid med kabel-brugernes ønsker: "De vil bl.a. gerne betale fordi udgiften er så ubetydelig. Vi taler om et beløb for alle vores radiokanaler, der er mindre om måneden end, hvad en pakke tyggegummi koster". fastslår Eric Hansen.
Endnu inden forhandlingerne om indholdet af programpakkerne til kabelkunderne for de næste to år skal være slut, erklærer adm. direktør for TDC Kabel TV overfor Berlingske Tidende, at der ikke bliver noget at komme efter. "Det er en endelig beslutning. Vi ønsker ikke længere at betale for distributionen af kommercielle radiokanaler. Det har vi også meddelt dem.Det er ikke til diskussion", pointerer adm. direktør Niels Breining.

Dette er ikke alene en bombe under SBS' økonomi, der med et slag mister en omsætning på 26 mio. kr. ud af en samlet omsætning på 130 mio. kr. Det betyder også at det fra 1. januar 2003 vil være slut med at modtage SBS kanalerne - The Voice, Pop FM, Radio 2 og Nyhedsradioen 24-7 på TDCs kabel net - da der er meget høje KODA Gramex omkostninger forbundet med kabeldistribution.

Udover SBS stationerne forsvinder også Otto Reedtz-Thott kanalen 'Jazz Gold', der har og har haft forsvindende lave lyttertal.

Sky Radio fortsætter på TDC Kabel net og ny bliver Talpa Radio's danske radiokanal. Sky Radio bliver - som vinderen af FM5 nettet - en 'must carry' station, og kan dermed ikke oppebære brugerbetaling, og Talpa har valgt at lade sig distribuere uden betaling fra TDC's side.

Berlingske Tidende skriver, at Eric Hansen er vred og fremhæver, at brugerundersøgelser fra TDC viser, at mere end 400.000 lyttere gerne vil betale for The Voice: "De respekterer ikke deres egne brugeres ønsker. Og det hænger ikke sammen, når de samtidig accepterer store prishop på TV3 og Zulu", fastslår Eric Hansen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -