Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


P3 chefer afviser musik-kritik
Onsdag 6. juni 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR P3 spiller ikke musik som de kommercielle. P3 ”spiller mindst 30 % dansk musik – ofte navne der er rent chancespil” og desuden spiller P3 en bredere variation af musik end de kommercielle. Det skriver musikredaktør Eik Frederiksen og P3 redaktør Henrik Heide i dag i en kommentar i Information.
Den 25. maj leverede stud. mag. i dansk og musik Mikkel Lumbye Andersen – under overskriften ”En stendød popflade” - en sønderlemmende kritik af musikpolitikken på P3 (se omtale: http://www.radionyt.com/default.asp?Katid=6&nytid=555).

Musikredaktør Eik Frederiksen og P3 redaktør Henrik Heide – begge fra DR Radios chefredaktion – tager til genmæle i dagens udgave af Information. De afviser kritikken og starter med at give eksempler på en række danske navne som P3 var alene om at spille sidste år: Safri Duo, Outlandish, Mew, Karen, Superheroes, Brother Brown, Filur, Freya og Kashmir. ”Alle navne vi valgte at spille ud fra et kvalitativt skøn og som senere har fået striber af priser og succes”, skriver Frederiksen og Heide.

P3 tager også i 2001 musikalske chancer – og spiller vel at mærke disse dagen igennem og ikke kun i den sekundære aftenflade, som Lumbye Andersen antyder.

Frederiksen og Heide fortæller videre, at P3 spiller langt flere forskellige numre end de kommercielle kanaler. Der er simpelthen en bredere variation af musik på P3: ”De kommercielle kanaler tager typisk 4-5 nye numre ind hver uge, mens P3 tilføjer 20 numre ugentligt i rotation. Dertil skal lægges de mange titler, som spilles i de musikfaglige programmer om aftenen”, skriver de to DR folk videre.

De afviser desuden at P3 ikke gør noget for den alternative rytmiske scene og henviser bl.a. til Trax og Det Elektroniske Barometer.

Når dansk musik ikke klarer sig så godt i udlandet er det ikke blot et spørgsmål om P3s rolle men i langt højere grad pladeselskabernes skyld. Lumbye Andersen priser den svenske situation, men Frederiksen og Heide peger på, at 35 % af pladesalget i Danmark udgøres af nationale produkter. Det er langt mere end i Sverige og Norge – med hhv. 25 og 19 %.

Lumbye Andersen mener også, at DR konkurrerer på lyttertal frem for kvalitet. Eik Frederiksen og Henrik Heide afviser dette og siger i stedet at det ikke ville være politisk forsvarligt, hvis P3 kun henvendte sig til en snæver elite. ”Mange tilfredse lyttere er vel ikke i strid med public service”, spørger de og siger, at DR har forladt den gamle skolemester-radio fra 70’erne: ”I dag betragter vi vores lyttere som nysgerrige og kritiske mennesker, der selv kan tænke og vurdere – og som i øvrigt henter deres information, underholdning og verdensbilleder fra mange forskellige konkurrerende kilder. Vi mener kort sagt, at man sagtens kan lave kvalitet, som mange benytter sig af samtidigt”.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -