Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Dansk frekvensreplanlægning i EU-licitation
Fredag 19. november 2004
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Planerne om at der skal ske en frekvensreplanlægning af det danske FM bånd, er IKKE opgivet, siger Venstres medieordfører Jens Rohde til radionyt.com. Et udbud, der skal i EU-licitation, er på vej. Rohde føler sig fejlciteret i Berlingske Tidende, hvoraf det nærmest blev fremstillet som om Rohde var parat til at opgive en oprydning på FM-båndet, da DAB nærmest lå lige til højrebenet. Og så skulle lokalradioerne henvises til L-båndet. ”Jeg tror ikke, at de lokale stationer skal sende på L-båndet. Bl.a. fordi mange DAB-radioer slet ikke kan modtage L-båndet”, siger Rohde til radionyt.com. Han vil nu have undersøgt om der kan skabes plads på det langt mere attraktive bånd III.
Embedsmændene i Kulturministeriet er i øjeblikket i færd med at formulere et udbud, der skal i EU-licitation. ”Vi kender IT & Telestyrelsens holdning til sagerne, så vi skal nu have fundet et uafhængigt firma til at fremlægge to forskellige modeller for en replanlægning af det danske FM-bånd. Der skal dels kigges på en model, hvor der tages udgangspunkt i handelsdistrikterne og dels et scenarie, hvor der skal sikres plads til flere landsdækkende kanaler – uden at det går ud over de nuværende lokale stationer”, forklarer Jens Rohde.

”Det skal være noget, der batter noget – ikke bare små pebernødder ”, siger han videre. ”Hvis det viser sig, at en replanlægning IKKE giver en reel merværdi, og at det tager for lang tid – måske 10 år – ja, SÅ kan det godt være, at DAB er en bedre løsning”, siger Jens Rohde.

IT & Telestyrelsen har hidtil peget på, at de lokale radiostationer skal på L-båndet. Dét tror Jens Rohde er en dårlig idé. Mange DAB-modtagere kan slet ikke modtage dette høje frekvensområde, og derfor vil Rohde nu have klarlagt, om det er muligt at finde plads i bånd III – enten her og nu ved at bruge ledige kanaler i området fra 11A til 13F i lokalområder, eller kanal 5A til 10D, når tv-senderne på disse kanaler formodentligt slukkes i forbindelse med overgangen til digitalt tv.

Han tør ikke sætte en tidshorisont på det kommende udbud. Han henviser til, at embedsmændene i Kulturministeriet sidder og arbejder med udbuddet netop nu, men tror ikke det vil tage så lang tid, da problemstillingen om en frekvensreplanlægning er blevet belyst i flere omgange, og at det derfor skulle være nemt at gå til.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -