Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Indeklima i DR Byens Segment 2 skal udbedres for 35-55 millioner kroner
Fredag 27. juni 2008
Af Karsten Jensen
 
DR har modtaget en rapport fra konsulentfirmaet Rambøll Danmark, der dokumenterer, at problemerne med indeklimaet i DR Byens Segment 2 skyldes, at bygningens klima- og ventilationssystemer fra starten har været underdimensionerede.
DR's ledelse vil nu tage kontakt til de ansvarlige bag byggeriet, arkitektfirmaet Dissing+Weitling, samt DRs eksterne advokat i byggesagen.

Der er tale om omfattende udbedringer, som kommer til at tage tid, og det er endnu uvist, hvornår indeklimaet vil være bragt i orden. DR's ledelse vil efter sommerferien præsentere en foreløbig tids- og handlingsplan, når de indledende møder med de ansvarlige har været holdt.

Tre ting står imidlertid fast. For det første vil DR kræve erstatning for de fejl og mangler, der er konstateret. For det andet kan eventuelle udgifter, som DR selv kommer til at afholde, holdes inden for budgettet. Derfor vil der som det tredje, hverken blive tale om nye fyringer eller nedskæringer i programproduktionen som følge af beslutningen.

Kort fortalt er problemet, at glasarealerne på facade og tag er for store, mens varme- og kølingsanlæggene har for utilstrækkelig kapacitet. Rapporten anbefaler forskellige måder at udbedre manglerne på. Og det står klart, at udgifterne til udbedringerne vil være i størrelsesorden 35 - 55 millioner kroner.

”Det er en alvorlig sag. Én ting er, at vi har fået et meget dyrt og flot byggeri, men det er ganske enkelt totalt uacceptabelt, at én af bygningerne fra starten har haft helt grundlæggende fejl og mangler,” siger DRs generaldirektør Kenneth Plummer og tilføjer: ”Det vigtigste her og nu er at arbejde videre med at sikre DR's medarbejdere i Segment 2 de mest rimelige arbejdsforhold. Men på den lange bane skal problemet løses, så indeklimaet er i orden.”

DR vil nu indlede en dialog om en fordeling af omkostningerne til udbedringerne med arkitektfirmaet Dissing+Weitling, som har været totalrådgivere for Segment 2.

”Det er store fejl, der skal udbedres, og DR vil kræve erstatning for de fejl og mangler, der er konstateret,” siger Kenneth Plummer og slår fast: ”Eventuelle DR-udgifter i denne sammenhæng kan vi afholde inden for budgettet. Det sikrer den risikovurdering, vi har for byggeriet.”

Arbejdet med at udbedre indeklimaet betyder ikke, at Segment 2 bliver lukket. Men visse arbejdspladser på udsatte steder - blandt andet i Nyhedsrummet - vil blive flyttet midlertidigt.

”DR kan ikke afvente, at forhandlingerne om en ansvarsplacering er afklaret. Derfor vil vi fortsætte det arbejde, der allerede er sat i gang, med at forbedre indeklimaet. Derudover vil vi i samarbejde med DRs chefer og sikkerhedsrepræsentanter gå i gang med at flytte de medarbejdere, der sidder på arbejdspladser med træk. Hvornår vi har en endelig løsning på indeklimaproblemerne, ved jeg ikke. Men jeg regner med, at vi efter sommerferien vil kunne give en status og melde såvel en foreløbig tids- som arbejdsplan ud til medarbejderne,” siger DR's byggedirektør Finn Gjørret.

DR's ledelse ansatte i december 2007 konsulentfirmaet Rambøll Danmark til at komme med forslag til en udbedring af indeklimaforholdene i Segment 2.

DR accepterede i februar 2008 et påbud fra Arbejdstilsynet. Af det fremgår det, at DR inden 1. august skal afhjælpe en række forhold i Segment 2 - herunder forbedre indeklimaet. DR vil nu anmode om udsættelse af fristen og fremsender snarest en revideret tids- og handlingsplan til Arbejdstilsynet


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -