Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ændrede tariffer fra KODA
Onsdag 3. juli 2002
Af Karsten Jensen
 
Ophavsretslicensnævnet har ved kendelse af 20. juni 2002 fastsat vederlagets størrelse og andre vilkår af økonomisk betydning for at spille musik i lokalradioer. Resultatet af sagen er kort gennemgået i en skrivelse udsendt til alle landets lokalradioer.
Ophavsretslicensnævnet gav ikke KODA medhold i, at selve tarifferne efter 1995-aftalen skulle sættes op med 10 pct., og KODA fik heller ikke medhold i, at tarifferne skulle være uændrede (bortset fra indeksregulering).

Nævnet bestemte derimod, at prisen pr. sendetime skulle fastsættes til de aconto priser, som KODA har opkrævet fra og med 3. kvartal 2000. Stadfæstelsen af KODA’s aconto priser indebærer, at de kommercielle radioer har fået en nedsættelse i forhold til 1995 aftalen på 8 pct. og de ikke-kommercielle radioer en nedsættelse på 30 pct. Der gælder en tilsvarende nedsættelse for lokalradioer, der betaler efter brugte musikminutter – minimumspris 2.

For at kunne anses som ikke-kommerciel lokalradio kræves det, at lokalradioen i al væsentlighed ikke er reklamefinansieret eller har indtægter fra salg af sende tid samt, at musikprocenten er under 50.

Vederlaget skal som hidtil reguleres efter antallet af indbyggere i dækningsområdet. Dækningsområdet skal efter Ophavsretslicensnævnets kendelse udgøre det område, hvor lokalradioernes udsendelser kan modtages tilfredsstillende ved hjælp af normale, individuelle antenner. Det er således ikke længere det område, hvor lokalradioen har sendetilladelse som er afgørende – men det område hvor man faktisk kan lytte til udsendelserne. Denne ændring vil indebære en revurdering af dækningsområderne. Nævnet har i denne forbindelse bestemt, at såfremt en lokalradio og KODA ikke kan opnå enighed om størrelsen af dækningsområdet, skal dækningsområdet fastsættes af en uvildig opmand.

For lokalradioer med et stor dækningsområde har Ophavsretslicensnævnet bestem, at der skal ske en regulering af indbyggerfaktorerne. Faktor 2.00 gælder således for indbyggertal i intervallet 300.000-374.999 i intervallet 450.000 og derover. Denne ændring vil kun berøre et mindre antal radioer, oplyser KODA.

Hovedtariffen for radioer, som har betalt efter pris 1 er ændret. Efter 1995-aftalen skulle der betales 5 pct. af omsætningen. Efter nævnets kendelse skal vederlagsprocenten beregnes efter formelen; musikprocenten x 0.775 – det vil sige, hvis musikprocenten er 100, er vederlagsprocenten 7.775, og hvis musikprocenten er 40, er vederlagsprocenten 3.1 pct.

KODA vil snarrest gennemgå de forskellige aftaler med lokalradioerne og udsende korrektioner i forhold til de foretagne aconto betalinger, fortæller projektkonsulent, Preben Klarskov fra KODA i brevet.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -