Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Så er det snart kalendertid... eller?
Torsdag 12. november 2009
Af Martin Larsen
 
UGENS KLUMME: Julen er hastigt på vej mod de danske radiostationer - ikke nogen overraskelse – kalenderen har trods alt varslet den i ca. 10½ måned. Med julen kommer også de evindelige overvejelser om hvornår det nu er vi plejer at få julemusikken med i rotationen, hvilke herligheder og finurligheder vi kan lave på redaktionen, hvordan vi dog skal få afviklet mest mulig ferie i mellemdagene men fastholde lytterne i troen på, at vi stadig er der for dem – og ikke mindst KLASSIKEREN – det evigt tilbagevendende medio/ultimo-november spørgsmål: Hvad skal være årets radiojulekalender.
Hos mig kom spørgsmålet fra annonceafdelingen allerede i slutningen af oktober – og hvilken julekalender skal vi så have i år…. Svaret kommer til sidst i denne klumme ;-)

Til trods for at julen burde være højtid for næstekærlighed, er der ikke mange varme følelser til overs for den nabo-radio, som måtte have sagt ja tak til tilbuddet om samme julekalender. Til hverdag hylder vi konkurrencen på alle mulige måder, men SKRÆK og VE – tænk sig, om nogen skulle sende DEN SAMME julekalender… DET ville være en skandale.

Og så er der det med prisen. For selvom alle ved at julen koster mange penge, er det alligevel tankevækkende, at der i en årrække blev solgt julekalender-produktioner, der i handelspris oversteg hvad mange radiostationer brugte på eksempelvis jingle-pakker om året. Det med de høje priser er dog nok slut nu. Lidt som om markedet ”ikke er til det”…

Den seneste uges tid er jeg blevet tilbudt flere forskellige julekalendre. Tak for buddene. Klog af tidligere års skade har jeg sat mig for at teste mulighederne på forskellige personer (lad os bare kalde dem referencelyttere).Og tilsyneladende er der meget stor forskel på, hvad de forskellige testpersoner synes om det, de hører. Især må det konstateres, at humor kan være vidt forskellig (hvad dog nok er lige så selvfølgeligt som at juleaften falder på den 24. december).

Ved nærmere overvejelse (og nu kommer denne klummes pointe snart) vil jeg tillade mig at rejse spørgsmål ved nødvendigheden af radiojulekalendre. For det er som om, at der er en udbredt opfattelse af, at det er umuligt for en radiostation at komme igennem december uden.

Altså december, hvor reklameblokkene er monsterlange, musikrotationen presset lidt af de afstøvede juleklassikere, lytterne sikkert er mere uopmærksomme end nogensinde før, og vi alligevel skal nå at presse dagens afsnit ind – og gerne 3 gange i dagens løb – inden vi til sidst finder ud, af at hele Danmark er gået på ferie inden det hele kulminerer i sidste og hæsblæsende afsnit som i øvrigt får skarp konkurrence af 17 andre føljetoner på tv og ….

…..Jeg tror vi får jul både med og uden kalendre. Og jeg hylder, anerkender og har kun ros til overs for de, som tør kaste sig ud i den opgave, det er at producere et julekalender.

Men min pointe er i virkeligheden, at mange af de ressourcer og energi og penge der bliver brugt på julekalenderprojekterne måske var bedre brugt på radioindhold, ’prep’, velproducerede programelementer – meget andet – til gavn for lytterne og os selv i hverdagens daglige trummerum og trivielle radiohverdag.

Nogen der arbejder i den slags? For DET vil jeg egentlig hellere købe… Og gerne i mere end 13, 18 eller 24 afsnit.

Glædelig jul!


- - -


Martin Larsen (31) er direktør for Radio Diablo i Svendborg.
- Har arbejdet med radio siden starten af 1990’erne – først som frivillig radiovært, siden ansat ved Radio 3 i Odense og efterfølgende ved sydfynske Radio Diablo.
- Drevet egen virksomhed siden sit 18. år, derudover læreruddannelse – indtil radio blev valget af levevej.
- Tillidsposter: Tidl. bestyrelsesmedlem i KOMM og ShoppingSvendborg, og tidl. formand for Svendborg Bycenterforening. Nu bestyrelsesmedlem i Radioerne.
- Er inspektør i RoundTable 38, Svendborg.
- Medejer af virksomhederne Radio Diablo ApS., konsulentvirksomheden BraLar ApS. og bolig- og livsstilsbutikkerne Sibra Svendborg og Sibra Rudkøbing.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -