Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Stor vækst i radioreklame i Europa
Torsdag 11. oktober 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I perioden 2000-2005 kan der forventes en årlig vækst i omsætningen af radioreklamer på europæisk plan på 8.7 %. Radiomediet er dermed helt i top – sammen med internet og tv, mens print media vil få den absolut laveste vækst. Det viser en prognose som Pricewaterhouse Coopers har udarbejdet.
Selv om tallet for radioindustrien i Europa som helhed ser meget fint ud, så dækker det over store forskelle. Særlig høj vækst forventes i Østeuropa samt Sverige og Storbritannien-Nordirland. Grækenland og Danmark ligger i den anden ende, oplyser statsautoriseret revisor og leder af den danske afdeling for Entertainment & Media, John G. Sørensen til radionyt.com. I de næste fem år ventes der således en beskeden vækst i radioreklameomsætningen i Danmark på gennemsnitligt 4.4 % årligt. Det dækker dog over at Pricewaterhouse Coopers venter en meget beskeden vækst de første tre år, men en betydelig større vækst i de sidste to år af perioden – på hhv. 6.3 og 5.9 %.

Undersøgelsen af de danske forhold er foretaget hos Pricewaterhouse Coopers i London og det har hverken i går eller i dag torsdag været muligt at få oplyst, hvordan den danske prognose er beregnet – herunder specielt om der er taget højde for at Danmark i 2002 får en landsdækkende kommerciel radiostation, som stort set alle i branchen er enige om vil medføre en betydeligt løft for den samlede radioreklameomsætning.

Radioreklameomsætningen i Danmark er iflg. Pricewaterhouse Coopers i de sidste fem år gennemsnitligt steget med 5.7 % - dog med store udsving. F.eks. var der i 1997 et decideret fald i radioreklameomsætningen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -