Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Kristen vil have dansk medieklagenævn
Fredag 24. august 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I en lang kommentar i Kristeligt Dagblad i dag vender avisens radio/tv anmelder Leif Hjernøe sig i bemærkelsesværdigt kraftige vendinger mod DR og beslutningen om at flytte Morgenandagten fra P1 til P2. Hjernøe skriver – i fuldt alvor – at der er tale om et ”indgreb i befolkningens radiofoniske hverdag af et betænkeligt omfang”, at det er en ”hensynsløs ommøblering af et uvurderligt, privat lydrum” - og frygter en ”kulturrelativistisk afkristning af P1”. Hjernøe vil nu have et ”medieklagenævn”, der kan ”værne om vores åbenbart meget sårbare mentale landskaber og tilvante lydrum” og om nødvendigt gribe ind med tvangsbøder.
Leif Hjarnøe, føler sig frataget en hævdvunden rådighedsret. Det vil være til daglig irritation for ham, at han fra og med 1. september skal skifte mellem P1 og P2 for at høre Morgenandagten fra Københavns Domkirke.

Ikke nok med at DR flytter Morgenandagten. Den ugentlige transmission af Højmessen, flyttes også – og det på trods af at den iflg. Hjernøe har fundet sted hver søndag siden den 22. februar 1925.

Hjarnøe vender sig også imod at ændringerne på P1 sker ”uden forudgående orientering og debat” og spørger ”hvem har givet så få mennesker magt til at handle så egenrådigt med så stærke virkemidler?”.

Han mener, at det er på tide at der oprettes et Medieklagenævn. Det skal være et juridisk værktøj, der i almenvældets interesse, skulle kunne gribe ind med tvangsbøder overfor f.eks. DR.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -