Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


P6 Beat får fokus på alternativ musik
Onsdag 30. marts 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Mandag den 11. april lukker DR fire DAB- og netkanaler: DR Unga Bunga, DR Det Elektriske Barometer, DR World og DR Evergreen. I stedet lancerer DR radiokanalen 'P6 Beat', som bliver DRs nye "tilbud til de lyttere, der ikke kan få nok musik i deres liv – formidlet af værter med stor musikviden og begejstring".
P6 Beat kommer til at omfavne de alternative strømninger - både i den udfordrende og fornyende undergrundsmusik og i mere populære genrer, hedder det fra DR.

"P6 Beat er en musikkanal, for alle der nyder toner, som ikke nødvendigvis banker til tops på hitlisterne. Vi tager udgangspunkt i stemningen og energien der ligger i at kreere musikken, og det er ikke så væsentligt om det er for unge eller for ældre, om det hedder rock, hip hop eller indie. På P6 Beat vil det ske i en stemning, som er vedkommende, frem for selvoptaget og ekskluderende," siger kanalchefen for DRs digitale radiokanaler, P2, P3 samt P4 Ole Mølgaard.

Studieværter bliver bl.a. Carsten Holm, Camilla Jane Lea, Krede Pedersen, Anders Bøtter, Kristian Leth, Ralf Christensen og Jan Sneum. Fællesnævneren for alle værterne er stor musikviden og –begejstring, skriver DR videre i en pressemeddelelse. DR lover at værterne vil "brage ud af højtalerne og berige lytterne med info om nye artister, nye tendenser, biografier på musiklegenderne og meget andet, som forhåbentlig vil efterlade lytterne med ny musikalsk viden og appetit på mere".

Camilla Jane Lea er en af de nye værter på P6 Beat:

"P6 Beat er nysgerrig og fordomsfri, og jeg er nok den mindst musiksnobbede DJ. For mig findes der bare god og dårlig musik. Efter min mening er en god DJ én, der spiller dét, du ikke vidste du gerne ville høre," siger Camilla Jane Lea.

På P6 Beat handler det om artister og deres musik, lyder det videre fra DR. Derfor programmet ’Album’, hvor Ralf Christensen og Kristian Leth tager lytterne med på den musikalske rejse, der ligger i at høre et album fra det første til det sidste track.

Også programmet ’Sneums Garage’, der hellere spiller musik med musikalske vandbærere end med velkendte superstjerner. Bag ’Sneums Garage’ står en af dansk musikjournalistiks helt store ikoner Jan Sneum:

DR P6 Beat er den anden af i alt fem nye digitale radiokanaler, som DR lancerer i 2011. Fælles for kanalerne er, at der vil være værter og formidling af musikken. Den første kanal der blev lanceret var DR Ramasjang Radio, som gik i luften 22. marts. Senere følger DR P7 Mix, DR Mama og DR P8 Jazz.


Foto: En af værterne på DRs nye radiokanal P6 Beat bliver Camilla Jane Lea (Fotograf: Agnete Schlichtkrull)


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -