Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR fejrer KODA jubilæum
Torsdag 29. november 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I morgen fredag den 30. november vil der udelukkende lyde danske toner i DR. Musikken, som bliver spillet på DRs radiokanaler - P2 Musik og Kultur, DR Klassisk, P3 og P4 – vil denne dag være komponeret, spillet og/eller udgivet af
danskere. Spil dansk-dagen er DR Radios til lykke til KODA i anledning af organisationens 75 års fødselsdag. KODA forsøgte også at overtale de lokale radiostationer til at fejre fødselsdagen, men det var der ingen interesse for – snarere tværtimod.

Mens DR har valgt at følge KODAs opfordring til at fejre KODAs fødselsdag i morgen fredag ved kun at spille dansk musik hele dagen, er der stort set ingen lokale radiostation der følger KODAs opfordring. Det er kun helt små radiostationer som Helsingør Kristne Radio, Radio MF i Svendborg, Radio Vita og Radio Randers, Radio Rie, Ringsted Lokalradio, DNR i Dronninglund, Station 3 i Rødovre og Victor Plus der følger opfordringen fra KODA.

På hjemmesiden for KODAs Spil Dansk dag fremgår det også at NVR i Thisted, som den eneste større lokale radiostation i landet, skulle spille dansk hele dagen, men det passer ikke, oplyser stationsleder Steen Rasmussen. Her spiller man som man plejer og vil slet ikke omtale KODAs fødseldag.

Dermed vil stort set alle af landets godt 250 lokale radiostationer spille musik som normalt – nogle få vil i protest mod KODA’s eksorbitant høje afgiftsniveau udelukkende spille udenlandsk musik i morgen fredag.

Radiodirektør for DR, Leif Lønsmann siger om baggrunden for, at DR har valgt at spille dansk musik i morgen: "Radioen er blevet et uundværligt massemedie, ikke mindst takket være musikken. Og musikken har fået direkte adgang til millioner af lyttere gennem æteren. Radioen gjorde ikke musikerne arbejdsløse. Tværtimod er det i dag sådan, at musik, som spilles i radioen, sælger bedre og dermed øger musikernes indtægter. Mens musikerne i 1920'erne krævede, at Radioen ophørte med at spille deres musik, oplever vi derfor i 2001, at musikerne protesterer over, at vi spiller for lidt af netop deres musik. DR spiller i dag mere dansk musik end nogensinde før. Vi fejrer KODAs jubilæum med 24 timers dansk musik på tre FM-kanaler. Til ære for dem der skaber det hele: Kunstnerne, komponisterne, musikerne og sangskriverne"


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -