Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Sammenbrud i forhandlingerne med DR
Fredag 12. april 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Efter to møder er forhandlingerne om en ny overenskomst mellem DR og Lager- og Handelsarbejdernes Forbund reelt brudt sammen. DR har ved forhandlingerne stillet krav om en direkte nedsættelse af basislønnen og DR har stillet krav om, at Lager og Handels fællestillidsrepræsentant ikke længere skal være fritaget for tjeneste. Omvendt har Lager og Handel bl.a. stillet krav om en lønstigning.
Lager og Handel finder det interessant at angrebet på fællestillidsrepræsentanten kommer bare et par dage efter, at generaldirektør Christian Nissen i Ugebrevet Mandag Morgen udtalte: "I de otte år, jeg har været i DR, har vi aldrig haft det så godt med fagforeningerne og de lokale tillidsfolk."

DR har iflg. et nyhedsbrev fra Lager og Handel kategorisk fastholdt DRs krav om en nedsættelse af basislønnen og forringelse af fællestillidsrepræsentantens forhold.

Lager og Handel har ved forhandlingerne til gengæld stillet krav om en stigning på 1.000 kr. månedligt på basislønnen og forbedringer i aftalen om forhandling af personlig løn samt af arbejdstidsreglerne, herunder genetillæggene. Lager og Handel har også stillet krav om at pensionen hæves til 9 % . Forudsætningen for kravene er, at overenskomsten bliver 2-årig.

Lager og Handel oplyser, at DR modsatte sig at der blev udarbejdet et uenighedsreferat fra den sidste forhandling, og på den baggrund vil Lager og Handelsarbejdernes Forbund nu skrive til DR og meddele, at man ikke ser nogen grund til at mødes den 23. april og den 28. maj, hvor der var aftalt møder, medmindre DR
trækker sine krav om lønnedgang og forringelser af fællestillidsrepræsentantens vilkår tilbage.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -