Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Viborg Stifts Folkeblad skal levere nyheder til Radio Viborg
Torsdag 20. januar 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Radio Viborg besluttede i september at nedlægge radioens nyhedsredaktion og fyre alle nyhedsjournalister ved udgangen af januar måned. Som ventet bliver det Viborg Stifts Folkeblad der fra 1. februar skal stå for nyhedsformidlingen på Radio Viborg. De Bergske Blade sikrer sig dermed total kontrol over den lokale nyhedformidling i Viborg, idet De Bergske udover Viborg Stifts Folkeblad også ejer byens to ugeaviser. Direktør for Radio Viborg, Claus Broe, mener at nedlæggelsen af radioens egen nyhedsredaktion og aftalen om nyheder fra det lokale dagblad, er en "væsentlig styrkelse".
Claus Broe forklarer i Radio Viborgs nyhedsudsendelser i dag, at nedlæggelsen af radioens nyhedsredaktion sker som en konsekvens af den økonomiske situation, som Radio Viborg har været i de senere år.

"Det kommer formodentlig kun til at betyde noget positivt for lytterne fordi der bliver et væsentligt større bagland til at lave de lokale nyheder. Så alt andet lige, så kan jeg ikke få øje på andet end at det bliver en væsentlig styrkelse", udtaler Broe.

Fmd. for Viborg Lokalradio Forening, Susanne Fisker, er også begejstret : "Vi er utrolig glade for aftalen, som vil sikre vores lokale forankring. Det er vigtigt for en lokalradio at have en stærk lokal nyhedsdækning", udtaler Fisker til Viborg Stifts Folkeblad.

Radio Viborgs sportsmedarbejder, Jens Ole Sørensen, vil iflg. Viborg Stifts Folkeblad fra 1. februar være en del af Folkebladets sportsredaktion, som samlet vil fortsætte Radio Viborgs sportsdækning.

Radio Viborg ejes i dag af Viborg Lokalradio Forening og Radio ANR i Aalborg. Langt hovedparten af radioens udsendelser kommer dog fra Aalborg, idet de lokale udsendelser fra Viborg nu er reduceret til morgenradioen mandag-fredag. Hidtil er der også blevet sendt lokalt eftermiddag og weekend, men disse udsendelser er blevet nedlagt indenfor de seneste par måneder og sendes nu i stedet også fra Aalborg.

Da Radio Viborg startede i 1984 var én af hovedintentionerne at etablere et alternativ til nyhedsformidlingen i Viborg Stifts Folkeblad, og i de første mange år førte avisen en intens kampagne mod den nye konkurrent. Nu er det antageligt - så vidt radionyt.com erfarer - kun et spørgsmål om tid, inden Radio Viborg forlader radioens lokaler på Vesterbrogade 9 for at flytte ind på 2. eller 3. sal i Viborg Stifts Folkeblads nye bygning på den anden side af Vesterbrogade.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -