Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Kritik af replanlægning
Mandag 8. september 2008
Af Karsten Jensen
 
I Politiken rejses der kritik fra flere sider af en kommende replanlægning - bl.a. fra SBS Radio, der i dag starter det landsdækkende Nova FM. Men også fra medieforsker Per Jauert, formanden for Samarbejdsforbundet for danske lytter- og Seerorganisationer Lars Peter Melchiorsen og fra Forenede Danske Antenneanlæg og Antenne-, Satellit- og Kabel TV Branchens Fællesorganisation.
SBS Radios direktør, Eric Hansen, siger til Politiken, at der ikke vil være kommerciel interesse for en replanlægning af FM-båndet før der kan vises rentabilitet:

”Der er ikke interesse for selve replanlægningen. Jeg forventer ikke, at nogle kommercielle kanaler vil byde ind. Vi skal først have en kommerciel succes, før det bliver aktuelt, og den har vi endnu ikke set.”

Medieforsker og lektor ved Institut for Informations- og Medievidenskab på Aarhus Universitet siger til Politiken, at det er svært, at forestille sig der er plads til flere kommercielle aktører sådan som markedet ser ud i dag. Jauert forklarer, at nye kanaler vil kannibalisere hinanden i stedet for at hente markedsandele fra DR. Jauert peger på, at det vil være bedre at investere i digitalradio.

Frygten for, at en replanlægning går ud over lokalradioerne kommer fra Lars Peter Melchiorsen, formanden for Samarbejdsforbundet for danske lytter- og Seerorganisationer, der siger, det bliver dyrt for lokalradioerne, der skal bruge ressourcer på omlægning af deres frekvenser.

Dan E. Jensen, formand for styregruppen for AFO, der er en brancheaftale mellem Forenede Danske Antenneanlæg og Antenne-, Satellit- og Kabel TV Branchens Fællesorganisation er heller ikke begejstret for en replanlægning. Det vil nemlig betyde at de mange fællesantenneanlæg skal bruge penge på at omlægge sine frekvensbånd som følge af de nye frekvenser. Dan E. Jensen hævder i Politiken, at koster 100.000 kroner pr. fællesantenneanlæg, der skal ombygges.

Læs mere:
http://www.radionyt.com/artikel/default.asp?id=15294



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -