Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Energy og Sky vil lave ny brancheforening i protest mod KOMM
Onsdag 2. maj 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
KOMMs meldinger om at man ikke er interesseret i en bedre udnyttelse af frekvensressourcerne på FM båndet – og dermed mere konkurrence, får nu to nyere aktører på det danske radiomarked, Radio Energy og Sky Radio, til at planlægge en helt ny brancheforening for kommercielle radioer i Danmark. Denne forening vil bakke op om en oprydning på FM båndet for at få plads til flere stationer. Radio 2 advarer imod at starte ny brancheforening.
"KOMM er ikke interesseret i de borgerlige planer om at skaffe flere frekvenser og dermed flere radiostationer i Danmark. De er bange for konkurrencen", siger Program Director Kristian Høyrup i dag til dagbladet Børsen.

"Alle steder fører flere radiokanaler til markant vækst i branchen", siger adm. direktør for Sky Radio i Danmark, Kasper Krüger til avisen. Han har aldrig set eksempler på, at eksisterende radiostationer nogensinde har tabt på, at nye konkurrenter åbnede og han finder det uklædeligt, at de lokale stationer, som oprindeligt bekæmpede DRs monopol, og som nu har fået lokalt monopol nu pludselig vil stoppe konkurrencen.

Sky Radio og Radio Energy planlægger derfor at starte en ny brancheforening for kommercielle radiostationer. Men det advarer adm. direktør for Radio 2, Jim Receveur, imod. Radio 2 er dog ikke selv medlem af KOMM, men Receveur siger til Børsen, at han frygter at to brancheorganisationer kan forringe branchens muligheder. Han vil i stedet hjælpe de lokale stationer til at forstå markedet og lære dem, hvordan markedet skal bygges op.

Når KOMM vender sig mod en oprydning på FM båndet med flere frekvenser til følge, er det fordi man frygter kaos. Formand for KOMM, Bent Helvang, siger til Børsen: "Vi ønsker ikke at deltage i noget, som er kaotisk, og vi er ikke interesserede i at få flere konkurrenter uden deregulering".


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -