Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Lasse Rimmer langer ud efter Jens Rohde
Torsdag 23. august 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Hvorfor er det gået så katastrofalt dårligt for TV 2 Radio, spørger mange sig om. Stort set alt er gået galt. Det er ikke engang lykkedes at kommunikere den seneste relancering ud. Lasse Rimmer har et bud på en forklaring: TV 2 Radios "sidste og helt store problem [er] ledelsen" og det siges med tydelig adresse til TV 2 Radio direktør Jens Rohde.
En debattør skriver på Lasse Rimmers blog: "Selve den øverste chef [på TV 2 Radio - Jens Rohde] var tidligere teenageradiovært på en jysk lokalradio, og man forventede, at han derfor kunne drive TV 2 Radio til succes.

Men det har vist sig, at hans ansættelse ville svare til at hyre et tidligere avisbud til jobbet som chefredaktør. Det dur bare ikke, og nu viser problemerne sig".

Lasse Rimmer holder sig heller ikke tilbage, og skriver bl.a.

"Det er som om TV 2 Radio igennem flere måneder har blødt dårligt nyt. Dryp for dryp er plamagen under radioen blevet større og større. Man har ikke engang kunnet finde ud af at kommunikere relanceringen af radioen".

"Ny musikprofil. Glad pop og blød r’n'b, færre numre i repertoiret, og værterne har ikke længere indflydelse på playlisten - hvor længe orker Madvig mon at blive hængende nu?

"Målgruppefokuseret radio. Hvor man tidligere ville lave radio for alle mellem 20 og 50 (og derfor i praksis for… ikke rigtig nogen) har man nu omsider beskrevet sin kernelytter. Hun (ja, det er en kvinde) er i alt væsentligt den samme kernelytter Radio 100FM har haft siden lanceringen i 2003. TV 2 Radios kernelytter bor bare uden for vores dækningsområde, så vidt jeg forstår i trekantsområdet", skriver Lasse Rimmer videre.

Han hæfter sig ved, at man lovede, at TV 2 Radio skulle blive "en radiostation, som vi aldrig havde hørt det før". "Den nye strategi er åbenbart, at lave radio præcis som vi har hørt det før".

"TV 2 Radio blev solgt på hvem den var, ikke hvad den var. Det var ledelsens allerstørste fejl ikke at besvære sig med at finde ud af, hvad vi egentlig skulle høre og tro, at det problem var løst ved at bruge en formue på hvem vi skulle høre. Derfor har man blandt andet besluttet, at Rohdes drømme om superligarettighederne skulle skrottes. Kvinder først i trediverne er røvligeglade med superligafodbold. Rohde havde ellers som sportschef hyret sin gamle sportsmentor fra dengang Rohde var teenager på Radio Viborg. TV 2 Radio har ikke længere brug for en sportschef. Det har de aldrig haft, men nogen har åbenbart omsider fået Rohde til at forstå det".

Lasse Rimmer beskæftiger sig derefter med ændringerne i værtsholdet.

Rimmer slår fast, at Casper Christensen sagtens ville kunne have levet med at lave radio for få lyttere, hvis der ellers ikke havde været nogen chefer, der havde bladet sig. "Men hvis han skal til at lave radio, der konsekvent skal interessere en kvinde først i trediverne med en brugt Peugeot 206, halvandet barn, en håndværkermand og en fem år gammel Eurodanvilla i udkanten af Kolding, så takker han nej. Så det gjorde han".

Hvis TV 2 Radio havde haft en professionel direktør, så ville relanceringen af TV 2 Radio være sket med "en sammenhængende pressefanfare: Ny musik, nye jingler, ny strategi for programindhold med mere fokus på lytteren, og en ny programplan med et par værtsrokader."

Men det skete bare slet ikke. Pressemæssigt har TV 2 Radio begået sig elendigt, og TV 2 Radios direktør Jens Rohde har iflg. Lasse Rimmer ageret ekstraordinært kluntet.

Et eksempel er Seog Hør historien om Andreas exit fra TV 2 Radio, hvor Palle Strøm måtte rykke ud med skumslukkeren og begrænse skaden. "Havde Rohde været bare en halvanstændig chef, så havde man naturligvis grebet om nældens rod", skriver Rimmer og mener dermed, at Rohde burde have sørget for en egen udlægning af historien på TV 2 Radios egne betingelser. Det havde Rohde al mulig tid og mulighed for, efter Se og Hør begyndte at interessere sig for historien.

Lasse Rimmer slutter med direkte at kalde ledelsen for TV 2 Radio for "stationens helt store fejl", som den kommende adm. direktør for TV 2 Danmark må gøre noget ved - "jo før, jo bedre".


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -