Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


’Det Elektriske Barometer’ udvider
Torsdag 29. januar 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
De unges radiofoniske åndehul, ’Det Elektriske Barometer’, får 1. februar endnu mere at byde på: En times ekstra sendetid og en mængde nyt indhold - bl.a. en helt ny godnatsang.

I mere end 22 år - faktisk siden november 1986 - har landets unge hver søndag kunnet finde trøst, grine med, blive inspireret, drømme og reflektere over tilværelsen, når radioprogrammet, ’Det Elektriske Barometer’, sendte mere eller mindre melankolske lydbølger ud i teenageværelserne.

Nu får de unge endnu mere af 'Barometeret' at høre, når programmet fra 1. februar på P3 udvider sendetiden med en time, tilføjer nyt indhold og præsenterer - som noget ganske særligt for de trofaste lyttere - en helt ny godnatsang, skrevet af et af Danmarks mest respekterede rocknavne, specielt dedikeret til 'Det Elektriske Barometer'.

"Vi er glade for at kunne give Danmarks ungdom endnu mere unik og tankevækkende radio på P3 og på vores parallelle digitale 24 timers net-kanal, 'DR Det Elektriske Barometer'. Det Elektriske Barometer skiller sig ud fra alt andet radio herhjemme. Dels fordi det er evigt nysgerrigt efter, hvad der rører sig på den alternative musikscene, og dels fordi programmet i årenes løb har formået at skabe en helt særlig fortrolighed og intimitet med lytterne", siger redaktionsleder i DR Musik, Erik Hansen.

Hver søndag fra kl. 21.03-23.00 vil Barometer-værterne Alicia Jordanova og Lucia Odoom invitere alle inden for i fællesskabet på P3.

'Det Elektriske Barometer' vil stadigvæk fungere som Danmarks lytterbestemte og uafhængige hitliste for alternativ musik, og være en platform for nye upcoming navne. Et platform der tidligere har bragt navne som Love Shop, Psyched Up Janis, Mew, Superheroes, Mikael Simpson, Spleen United, Veto og Choir of Young Believers frem i rampelyset blandt det brede publikum.

Lytternes breve vil stadigvæk læses højt, men som noget nyt vil værterne hver søndag præsentere de trofaste unge bag højtalerne for ugens ungdomsportræt.

Ungdomsportrættet er et indslag, hvor et ungt menneske får lejlighed til at fortælle sin historie. Den kan være trist, tragisk, sjov eller rørende, men fællespræmissen er, at den har stor betydning for den, der fortæller den.

'Det Elektriske Barometer' er et radioprogram med mange traditioner. Godnatsangen er en fast bestanddel af programmet, når værten slukker ned og siger godnat. Siden 1986 har kun to sange fået denne særlige ære. Det drejer sig om Gasolins melankolske ballade, ’Som et strejf af en dråbe’ (1973) og Sort Sols ’Når solen stikker af’ (1994).

Fra 1. februar kan lytterne får programmet en ny godnatsang, særligt dedikeret til 'Det Elektriske Barometer'. Det drejer sig om et navn, hvis gennembrud i høj grad blev en realitet netop takket være 'Det Elektriske Barometer', og som promte svarede ”ja tak!” og tog udfordringen op, da de blev spurgt om de ville løfte arven... Hvem der har lavet sangen, og hvordan den lyder, vil blive afsløret på søndag den 1. februar.


Foto: Værter på 'Det Elektriske Barometer' på P3: Alicia Jordanova og Lucia Odoom (Fotograf: Agnete Schlichtkrull)


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -