Pirate Bay-medstifteren Peter Sunde bliver sammen med BBC´s radiochef, Tim Davie, og Radio NRJ´s topchef, Christoph Montague, nogle af hovedtalerne, når Europas ledende radiofolk sætter hinanden stævne til Radiodays Europe i København den 18.-19. marts.
"Glem Copyright!," siger Peter Sunde, medstifter af verdens største fildelingsnetværk, The Pirate Bay, der har 22 millioner brugere om måneden.
"Indholdet er ikke længere forbundet med papir, plader, kassettebånd eller CD'er. Nu gælder det digitale filer, som let kan kopieres og deles over nettet, og som vil være gratis tilgængeligt overalt. Musikindustrien kan med alle midler forsøge at kontrollere det, men det vil ikke fungere. Intelligente brugere vil altid kunne komme udenom kontrol,” siger Sunde. Hans profetier for musikindustrien er temmelig dystre, men han tror fuldt og fast på en lys fremtid for radioen.
"I en verden i stigende grad domineret af information overflow har vi brug for hjælp til at løse de nye, relevante og interessante dele af indholdet. Jeg tror, radio vil blive endnu vigtigere i de kommende år - som et intelligent filter, en pålidelig guide og en god kammerat i vores dagligdag," siger Peter Sunde.
I april 2009 blev Peter Sunde og tre partnere fundet skyldig i at havet krænket ophavsretten. De blev dømt til et år i fængsel og til hver at betale 3 millioner euro til musik-og filmindustrien som kompensation for tabt fortjeneste. Dommen er blevet appelleret til en højere retsinstans i Sverige. Det store spørgsmål er, hvorvidt og hvordan musikindustrien - og andre producenter af indhold - kan beskytte ophavsretten som vi kender den i dag – i det lange løb.
Sunde vil fortælle hele historien om The Pirate Bay fra begyndelsen til i dag.
København lægger lokaler til den første Radiodays Europe nogensinde. Der bliver plads til 300 radiofolk fra hele verden og en lille måned før, har 16 nationer tilmeldt sig og 2/3 af billetterne er allerede solgte.
”Det tegner godt og vi er da også allerede begyndt at se på, hvor den næste Radiodays Europe skal foregå. Meget tyder på København, men meget anhænger af, hvorvidt byen støtter op omkring arrangementer af den her karakter. København er sindssyg dyr at lave konferencer i,” siger projektleder Christian Kjeldsen.
|