Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Beklagelse i høringssvar over salamimetoder
Torsdag 4. december 2003
Af Karsten Jensen
 
I forbindelse med udkastet til bekendtgørelsen om lokal radio- og tv har Danske Uddannelsesmedier og Den Kristne Producent Komite sendt et længere høringssvar til Kulturministeriet. Danske Uddannelsesmedier står uforstående overfor, at reglerne for de idébaserede radio- og tv-stationer igen skal ændres med meget kort varsel.
”Hvis regeringen vil fjerne de ikke-kommercielle stationers eksistensmulighed, så lad det i det mindste ske på en sober og ordentlig måde. Det vil sige: Fjern vores tilskud med tre måneders varsel, således at vi har mulighed for i tide at opsige vores lejemål og andre forpligtigelser, uden at vi personligt står med en gæld”, hedder det blandt andet i høringssvaret.

Danske Uddannelsesmedier er desuden fortørnet over, at nedskæringerne angiveligt sker fordi der har været fokus på Radio Oasen med de nazistiske holdninger. En holdning, der også er at finde hos Den Kristne Producent Komite (KPK):

” Hvis Kulturministerens ønske er at hindre tilskud til lokalradio OASEN fra Greve, mener vi den nuværende lovgivning åbner adgang til dette ad anden vej. Set i lyset af den avispolemik, der har været og ikke mindst de udtalelser Landsdommer H.H. Brydensholt fremførte d. 12.11.03 i Berlingske Tidende vil vi påpege: 2. Bekendtgørelsens § 26 stk. 1 skriver: ”Radio- og tv nævnet kan yde …”. KPK mener ordet skal ændres til …”skal”… Hele § 26 stk. 3 uddybes i vejledningen med ord som ”bred kontakt til lokalsamfundet” … ”lokale opbakning…”… ”…samarbejdsrelationer til andre…” osv. Dette er alt sammen ord der kan fjerne lokal radio og – tv fra den oprindelige ide, hvor man ønskede at tilgodese minoritetsgrupper, mediesvage grupper osv. Derfor mener vi at bekendtgørelsen og dens vejledning

- lægger op til at tilfældige lokale smagsdommere kan bestemme over tilskud og dermed er imod den nuværende regerings udtrykke mål om smagsdommere. Som eksempel på denne tilfældighed citerer vi fra Hampepartiets udtalelse om tilskud: ”Hvis i svarer at i går ind for fri cannabis, vil vi stemme for i får tilskud, hvis i ikke går ind for cannabis vil vi stemme imod…”. (mail af 15. oktober 2003)

- kan knægte ytringsfriheden idet få om nogen vil turde komme med kritiske oplysninger/meninger om den lokale administration, ”den hånd der fordrer dem”.

- giver anledning til unødig bøvl og ressourcespild på såvel lokalradioerne, lokale tv stationer og ikke mindst i de lokale og det centrale Radio- og TV Nævn.

- virker kvælende på de kreative mennesker der findes på de lokale radio- og tv stationer idet deres kreativitet vil kvæles i administration m.m.”, skriver Mogens Videbæk fra KPK i sit høringssvar.

”Vi synes det er meget ubehageligt med den salami metode, som regeringen anvender over for os. Da den borgerlige regering tiltrådte, nedsatte man officielt puljen til lokalradio og -tv fra 60 millioner kr. til 40 millioner kr. Men reelt er puljen reduceret til 35 millioner kr. i 2003 og fra næste år til kun 30 millioner kr. Det skyldes jo, at Kulturministeren de næste tre år årligt giver 5 millioner kr. til Station Next (Zentropa) og fra næste år yderligere vil man tage knap 5 millioner kr. til lønninger til Medie- og Tilskudssekretariat. Forslaget til denne ændring af bekendtgørelsen er simpelthen kommet så sent, at vi kraftigt skal opfordre Kulturministeriet til at trække den tilbage. Og vi forstår ikke disse hovsa-løsninger. Der er netop kommet en rapport om hele radio- og tv-branchen, som skal i høring med henblik på en ny lov om radio og tv pr. 1. marts 2004. Vent dog med flere ændringen, indtil den nye lov er vedtaget”, opfordrer Kenneth Wenzel, der er formand for Danske Uddannelsesmedier.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -