Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DAB radioer ned i pris
Onsdag 11. april 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det landsdækkende DAB network i Storbritannien, Digital One, og computerfirmaet Imagination Technologies har indgået en strategisk aftale, hvorefter man sammen vil udvikle, finansiere og markedsføre en ny Digital Baseband Chip til en meget lav pris og med et meget lavt strømforbrug - samt et modtagermodul til DAB modtagelse.
Aftalen indebærer at priserne på DAB modtagere mere end halveres og at der kommer nye og mindre DAB radiomodtagere på markedet i løbet af kort tid.

DAB har haft svært ved at slå igennem i Storbritannien og Nordirland. Selv om der i et stykke tid har været en række forskellige aktører på det digital radiomarked, der har tilbudt de britiske lyttere nye radioprogrammer, hvis de anskaffede sig en DAB modtager, så er der kun solgt omkring 30.000 radioer, der kan modtage de nye digitale radioprogrammer.
Én af de vigtigste grunde til den beskedne udbredelse antages at være det beskedne udbud af forskellige DAB radioer – og ikke mindst det faktum at de er for dyre. Udover et antal bilradioer der kan modtage DAB, findes der kun to stationære modtagere på markedet og det er hi-fi tunere. Billigste DAB modtager koster 299 pund (godt 3.600 kr.).
Med den nye aftale mellem Digital One og Imagination Technologies sættes der nu skub i udviklingen. Man stiller i udsigt, at indenfor ét år vil der komme en stribe af nye DAB radioer på markedet fra priser på omkring 150 pund (ca. 1.800 kr.) - og modtagere under den magiske grænse på 100 pund (1200 kr.) er nu indenfor rækkevidde.
I dag bor 79 % af den britiske og nordirske befolkning i områder, hvor der er DAB dækning, og i modsætning til visse andre lande, er der på multiplekserne et varieret og attraktivt udbud af både nationale og lokale radiostationer.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -