Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Måske er det slet ikke P2, der ryger
Mandag 23. marts 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Måske er det slet ikke P2 , der er på vej til at blive nedlagt. "De kommercielle stationer kunne sikkert meget bedre tænke sig, at det var P3 , der blev nedlagt. Der har DR nemlig dygtigt sat sig på et stort og kommercielt interessant publikum - nemlig de unge, som de kommercielle så gerne vil have fat i," konstaterer Lone Kühlmann i Politiken. Hun har nærlæst sidste uges interview med kulturminister Carina Christensen, hvor ministeren bl.a. sagde "Det er jo ikke med særligt fokus på P2."
Kulturminister Carina Christensen udtalte i sidste uge: "Det er bare den fjerde radiokanal, man skal tage stilling til. Det er ikke specielt P2, der er i spil."

Det er journalist, forfatter, foredragsholder, debattør og tidligere TV 2-formand Lone Kühlmann, der hæfter sig ved ministerens betoninger, og samtidigt antyder, at ministeren i virkeligheden måske hellere vil gå efter at få nedlagt P3.

Lone Kühlmann hæfter sig også ved at kulturinisteren udtaler, at hun er meget glad for P2 . "Jeg kan ikke tro, at en minister lyver, men det er vist en glæde, som mest er på det teoretiske plan. Tidligere har hun nemlig udtalt, at radioen i hendes ministerbil står fast på den kommercielle kanal Soft. En udtalelse, der dengang fik mig til at tænke på, om det ikke kvalificerer hendes chauffør til at modtage ulempetillæg. Og faktisk også på, om det kvalificerer hende til at være kulturminister," skriver Kühlmann videre i Politiken.

Lone Kühlmanns mener i øvrigt, at der er behov for et brud med nyhedsmonopolet på radioområdet, som Kühlmann finder er pinligt. Hun hæfter sig ved, at der tidligere trods alt var intern konkurrence redaktionerne i DR imellem. Tidligere var der ingen nyhedsudveksling mellem TV-Avisen, Radioavisen, Orientering osv. "Men i dag er tidligere nyhedschef Lisbeth Knudsens stærkt kritiserede planer om én stor mammutredaktion stille og roligt gennemført over hele linjen. Uden tvivl fornuftigt ud fra et ressourcemæssigt synspunkt, men katastrofalt ud fra enhver betragtning om nuanceret, uafhængig nyhedsformidling," skriver Lone Kühlmann.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -