Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ny Dan Turèll-radiokrimi på P1
Mandag 19. september 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Knap 100.000 lyttere stillede ind på DRs radiokanaler eller downloadede lydfilerne på hvert af de to afsnit, da radiokrimien 'Mord på Medierne' blev sendt i 2010. Nu følger DRs Radiodrama op på lyttersuccesen med en nyskrevet dramatisering af 'Mord i Rodby'. Første afsnit sendes på torsdag kl. 21 på P1.
Endnu engang vil det være med skuespiller Joen Højerslev i hovedrollen som den navnløse journalist og med Helle Fagralid som den smukke, stilfulde advokat Gitte Bristol.

Dramatikeren Joan Rang Christensen har 'oversat' 'Mord i Rodby' til radio. Der var også hende, der skrev manuskript til 'Mord på Medierne'.

"Turèlls farverige tegneserieunivers er som skabt til radio", mener DR's fiktionschef Ingolf Gabold. "Radiodrama skal danne billeder i hovedet på lytterne ligesom Turèll, og Joen Højerslev er en rammende ny-inkarnation af den navnløse journalist. Ja, der er noget Dan Turèllsk over Joen Højerslevs diktion."

Mord i Rodby er både klassisk noir, 80'er-ironisk og tegneserie-pastiche på samme gang, lyder der videre fra DR.

En massagepige er blevet myrdet i Rodby. Bladets navnløse kriminalrapporter bliver sendt afsted til provinsen for at undersøge sagen og finder hurtigt ud af, at en ung, evnesvag mand er anholdt for mordet.

Alle - det vil sige - mandens forsvarer fra København, Gitte Bristol, og kriminalinspektør Ehlers fra Halmtorvet, tror, at den unge mand er uskyldig. Men da en anden massagepige bliver myrdet kort efter, peger sporene entydigt på ham.

Også bordellets tredje pige, Lyse Lisbeth, er forsvundet. Og da Ehlers finder et større parti heroin i bordellets køkken, ser det ud til, at sagen er langt mere kompliceret end først antaget. Den Navnløse må - meget mod sin vilje - blive i Rodby, selvom Gitte Bristol, som han har forelsket sig i, rejser til Aarhus, og ikke engang den forestående havnefest i Rodby, kan opmuntre ham. Kun den lokale saxofonists blå toner kan lindre hans provinsparanoia i jagten på morderen...

Historien kan høres både med og uden forhåndskendskab. Der vil være uventede godbidder til de gamle fans, og fordomsfri velkomst for de nye. Turèll er på en gang både "80'er" og tidløs.

Filminstruktøren Tilde Harkamp har instrueret 'Mord i Rodby'. Tilde Harkamp har tidligere instrueret børne-tv-serien 'Isa's Stepz' og flere afsnit af TV 2-serien 'Lærkevej'.

Første afsnit bliver sendt torsdag den 22. september klokken 21.03 på P1 og kan også hentes som podcast på dr.dk/radiodrama og på Itunes.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -