Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


NRJ kritiserer Gallup Radio Index
Onsdag 20. februar 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Gallups målemetoder kritiseres i dag i dagbladet Børsen af programchef Kristian Høyrup fra NRJ Copenhagen. Han betegner Gallup Radio Index som noget ”statistisk makværk” og siger at målemetoderne er designet til landsdækkende radiostationer som DR. Den geografiske fordeling af de 5.800 dagbøger, der danner grundlag for undersøgelsen, betyder at kun 380 dagbøger uddeles i Københavns Amt. Høyrup efterlyser helt andre metoder til at kortlægge lytningen på.
Kristian Høyrup mener, at det giver et helt forkert billede når radiolytningen i København kortlægges med bare 380 dagbøger, hvoraf der endog er nogle der ikke udfyldes og returneres til Gallup.

”Det er noget statistisk makværk, og vi har prøvet at gøre Gallup opmærksom på det i lang tid, men uden held”, forklarer Kristian Høyrup til Børsen. ”I de områder, hvor vi er repræsenteret, uddeles der 1.500 dagbøger, men vores målgruppe hedder 10-24 år. Den udgør 10 %, og dermed er vi nede på 150 lyttere, som skal være repræsentative for lytningen til vores radiostation. Det mener vi ikke er godt nok”.

I sidste kvartal var der kun 80 ud af de 1.500 der bekræftede at de havde lyttet til NRJ – Radio Energy.

Hos Gallup melder direktør Morten Kromann-Larsen helt hus forbi. Han kan ikke se, at radiodagbøgerne giver et forkert billede af lytningen til NRJ. Tværtimod. Kromann-Larsen konstaterer at 1.420 ud af de 1.500 i NRJ’s dækningsområde har sagt, at de ikke har lyttet til stationen, og derfor er de overordnede tal for lytningen til NRJ særdeles sikre.

Kristian Høyrup efterlyser elektroniske målinger i stedet for dagbogsmetoden. Kromann-Larsen er enig i at dette er fremtidens målesystem, men siger at der kun findes meget begrænsede internationale erfaringer med sådanne systemer.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -