Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


P3-lyttere raser over Venstre-forslag
Tirsdag 22. december 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Med Venstres forslag om en lukning af P3 på FM i 2011 er det lykkedes Venstre at lægge sig godt og grundigt ud med P3s 2.3 millioner lyttere.

Siden i morges har tophistorien på P3s hjemmeside været, at Venstre vil slukke for P3 på FM-båndet i 2011. Det har medført en storm af kommentarer fra lytterne, og en absolut enig gruppe af P3- lyttere vender sig meget kraftigt mod Venstres udspil. Også mange Venstre-vælgere vender sig mod det nye udspil fra Venstre.

Esben Holbech kalder det ”endnu en hovsa løsning,” og spørger, hvordan Venstre vil kunne forsvare, at påføre lytterne sådan en kæmpeudgift?” Han nævner sin egen familie som eksempel: Familien har et rimeligt anlæg i stuen, transistorradio i køkkenet, to børn med stereoanlæg, 4 stk. mobiltelefoner med radio og en bil med integreret radio. Det vil koste titusinder af kroner, hvis alle disse FM-radioer skulle skiftes ud med DAB-radio; HVIS det i det hele taget kan købes.

Bent P peger på, at Venstre har et projekt, som langsomt er i gang med at demontere velfærdssamfundet. "Vi har jo tidligere haft et udmærket princip i Danmark, om at vi splejsede til en god fjernsynskanal, god radio, et godt sundhedsvæsen, et godt uddannelsessystem osv.” skriver Bent P og bemærker, at Venstre på alle områder er førende, når det gælder at afmontere det fælles.

Claus Damkjer understreger, at DAB-radio lyder meget dårligere og kræver bedre antenne end FM. ”Jeg har det på arbejde, men har opgivet at bruge det, lyden er alt for ringe,” skriver Claus Damkjer. Han tilslutter sig koret af utilfredse og lover - ikke længere at stemme på Venstre, hvis ikke forslaget tages af bordet.

Jeppe er irriteret over sammenligningen mellem digital radio og digitalt tv. ”Den fundamentale forskel er bilerne. Der findes groft sagt ikke biler med DAB og næsten alle nye biler leveres med indbyggede radio, hvor det ikke er muligt at udskifte den.”

Peter K siger direkte, at ”det dog er noget af det mest idiotiske, jeg længe har hørt”. Han synes, at det er fint både med DAB og plads til kommercielle radiokanaler, men det er ikke i orden at flytte P3 over på DAB, når der findes en masse radiotyper, der ikke fås med DAB – fx mobiltelefoner, I-pods, bilradioer osv.

Claus Lindberg har stemt Venstre hele sit liv, men det vil han nok til at stoppe med. Han peger – som rigtigt mange andre debattører – på det urimelige i, at han skal tvinges til at købe ny DAB-bilradio for fortsat at kunne høre P3, men nævner også, at DAB er en teknologi uden fremtid

Bjørn N. er ikke bare træt af det nye udspil fra Venstre. Han er også godt træt af partiets medieordfører: ”Ellen Trane Nørby har efterhånden fremsat så mange latterlige forslag i forhold til dansk mediepolitik, at det burde diskvalificere hende fra enhver form for indflydelse. Komplet idiotisk ide. Venstres politik synes at være, at DR skal ødelægges på flest mulige måder - så man kan åbne kommercielle skodkanaler i massevis. INGEN kommercielle landsdækkende kanaler har klaret sig - og NEJ, det er ikke DRs skyld. De leverer bare radio, vi gider lytte til, i stedet for indholdsløs mundbæ på hedengangne TV 2 Radio og Sky Radio. Det kan i lille Danmark ikke betale sig, at drive landsdækkende kommerciel radio. Det har regeringen jo samtidig sørget for... så det er en syg, syg dagsorden, de lægger for dagen,” skriver altså Bjørn N, der slutter af med et forslag om at bevare P3 på FM-båndet og i stedet at lukke for Ellen Trane Nørby.

Michael Jensen kalder forslaget fra Venstre for et udtryk for primitiv tænkegang. ”Alle ved at DAB er et forkert sidespor. Venstres politikere bør sætte sig ind i stofområdet.”

Christian skriver, at det er klart at Venstre har sine ideologiske begrundelser for at stille forslaget. ”Det er dog mindre klart, hvorfor de har brugt otte år på at bekæmpe DR.”

Peter G konstaterer, at der med digitalt tv faktisk var en gevinst i kvalitet, mens der med digital radio ingen kvalitetsforskel er – og hvis der er, så er det til det værre.

E.B. oplyser, at de fleste lande omkring Danmark har droppet eller er på vej til at droppe DAB. DAB dur ikke; det er en gammel teknologi. Dårlig lydkvalitet!

Phnyx skriver, at der om et par år skiftes fra DAB til DAB2 (DAB+ /red.s anm.), som ikke er bagud kompatibelt. ”Det kunne være herligt. Så kunne vi smide et par millioner nyindkøbte DAB-radioer ud. Længe leve køb og smid væk-samfundet. DAB er i forvejen et elendigt system, som først blev indført i Danmark, da det allerede var forældet. IP-radio overhaler det på alle områder, og kan indføres sideløbende med FM-radio,” lyder kommentaren fra Phnyx.

Steen kalder Venstres medieudspil endnu et tåbeligt forslag fra Venstre og siger, at de bare vil hive flere penge ind til at dække deres skattestop. ”Flere momspenge betalt af forbrugerne. Skat af forretningernes fortjeneste, og betaling for P3s frekvens fra en kommerciel radio.”

En anonym deltager i debatten på P3s hjemmeside skriver under navnet ’Mand med mobiltelefon’, at der er mange, der hører radio via mobiltelefoner og han har aldrig hørt om mobiltelefoner, der kan modtage DAB. ”Det skyldes sikkert, at der skal mere strøm til at afkode digitale signaler end blot at forstærke et radiosignal. Eller også skyldes det, at DAB er en teknologi, der er valgt fra i de fleste lande, dvs. der er ikke marked for at lave mobiltelefonudvikling på området.”

Flemming Bjerre siger uden omsvøb, at ”det dog er det mest åndssvage jeg længe har hørt!” og fortsætter: ”Vi har herhjemme ca. 10 radioer, bilen, mobilerne, mp3, clockradioer osv. Sikken en udskrivning.”



Annonce:
Link til Bredbånd med telefoni






Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -