Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Stærk kritik af DR fra flere sider
Torsdag 8. februar 2007
Af Knud Hyllested
 
Flere politikere og medieeksperter forholder sig yderst kritisk til forholdene i DR efter det seneste budgetskred på 700 mio., der bringer den samlede overskridelse i forbindelse med byggeriet af DR Byen op på 1.7 mia. kr. Det svarer til en overskridelse på næsten 60 pct.
Det er ikke bare kulturminister Brian Mikkelsen, der forud for dagens møde med partiernes medieordførere, har udtrykt sig kritisk om den seneste udvikling. Ministeren finder udviklingen uacceptabel og vil kræve en redegørelse fra bestyrelsen om konsekvenserne for seere og lyttere.

Venstres medieordfører Ellen Thrane Nørby er forarget over DR og betegner den seneste overskridelse som en skandale.

Den Radikale Simon Emil Ammitzbøll vil holde ekstra øje med DR’s bestyrelse og foreslår et repræsentantskab, som bestyrelsen bliver ansvarlig overfor.

Socialdemokraternes Mogens Jensen er absolut ikke glad for situationen, men vil dog være villig til at overveje en forhøjelse af medielicensen for at undgå nedskæringer på DR’s public service forpligtigelser.

Troels Myhlenberg fra Centret for Journalistik på Syddansk Universitetscenter mener, at det rimer dårligt på journalistisk troværdighed, at der er rod i regnskaberne og betegner det som dårlig branding for DR. ”DR må ikke være håndsky i denne situation. Det er ekstremt vigtigt for at mane mistænksomhed i jorden ved at påvise, at der vitterligt ikke er noget at komme efter. Hvis DR havde gjort det allerede fra starten, havde det styrket deres troværdighed,” siger Troels Myhlenberg til Berlingske Tidende.

Anders Drejer, der er professor i strategi og udvikling på Handelshøjskolen i Århus ser en fare i, at DR får sværere ved at afvise politisk indblanding, når man har et milliardunderskud. Selv om Kenneth Plummer på bestyrelsesplan kan være styrket, fordi man skal stå sammen i krisen, er hans ledelsesmæssige manøvrerum begrænset. Han skal tilgodese både politikere, bestyrelse og medarbejdere. Medarbejderne kan ikke lide den negative omtale i andre medier og den faglige stolthed ved at repræsentere DR er svækket.

"Internt er Plummer jaget vildt, fordi han ikke har kunnet styre et budget," siger Anders Drejer, der også vurderer, at bestyrelsesformand Mogens Munk Rasmussen er betydelig svækket og i givet fald må gå sammen med Plummer, hvis der trods begges forsikringer om det modsatte, skulle komme flere budgetskred.

Professor Steen Hildebrandt fra Handelshøjskolen i Århus, siger til Børsen, at han ikke forstår, hvorfor DR-ledelsen konsekvent er blevet ved med at underbudgettere, som man har gjort lige fra starten i bestræbelserne på at få byggeplanerne godkendt. Steen Hildebrandt vil ikke blive forbavset, hvis der kommer yderligere budgetoverskridelser og betegner det som Plummers ulykke, at han, der ikke er økonomimand, er havnet i DR på et tidspunkt, hvor byggerod og økonomiske problemer stjæler dagsordenen og har forhindret ham i at sætte det kunstneriske aftryk, som han blev ansat til.

Lotte Hansen, der er presserådgiver hos Advice, mener, at DRs politiske råderum er blevet indskrænket. Det drejer sig nu om for DR at knæsætte sine journalistiske principper og få gjort omkostningerne for byggeriet endelig op. ”Hvis de stramme budgetter går ud over programproduktionen skal de sige det nu. Den sag bliver kun dårligere, hvis der om et par år viser sig, at der allerede i 2006 var noget om snakken,” siger Lotte Hansen til Berlingske Tidende.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -