Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Venstre vil bremse FM5 udbud
Fredag 9. november 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Kommer der en borgerlig regering efter Folketingsvalget den 20. november vil Venstre arbejde for, at der ikke her og nu kommer et udbud af den 5. næsten landsdækkende FM kanal, som det ellers er besluttet af forligspartierne Socialdemokratiet, Radikale, SF og CD. Medieordfører Jens Rohde siger til radionyt.com, at udbuddet skal standes indtil der er sikret de lokale radiostationer bedre konkurrencevilkår og en gennemgribende frekvensanalyse, der sikrer en bedre udnyttelse af FM båndet og dermed plads til flere landsdækkende kommercielle radiokanaler.
Jens Rohde fra Venstre ønsker en grundig og detaljeret undersøgelse af, hvilke muligheder der er for en bedre udnyttelse af FM båndet i Danmark, og mener derfor at det vil være tosset at bruge en række frekvenser til FM5 lige nu. Han ønsker at der – præcis som det er sket i Nederlandene – gennemføres en Zero Base undersøgelse der viser, hvor mange landsdækkende kanaler der kan etableres i Danmark, og Rohde lægger ikke skjul på, at han ønsker at der skal være mere end én landsdækkende kommerciel radiostation.

Den nuværende frekvensudnyttelse i Danmark stammer tilbage fra en frekvensplanlægningkonference i Stockholm i 1961 med nogle justeringer i Geneve 1984. Principperne for frekvensplanlægning i Danmark er baseret på, at man kun kan gøre som man altid har gjort, modsat Nederlandene hvor man nu udnytter ny viden om, hvordan man langt mere effektivt kan udnytte FM båndet.

Forudsætningen for at der kan komme flere landsdækkende kommercielle stationer i Danmark er iflg. Rohde, at de lokale radiostationer forinden er sikret bedre vilkår, hvor de nu gældende stramme regler og begrænsninger lempes.

Muligheden for gennemførelsen af Jens Rohdes planer kan dog forpurres, hvis en ny eventuel kommende regering bliver afhængig af støtte fra CD. Dette parti er nemlig bundet af medieforliget med regeringen og SF og er i øvrigt kendt for at føre en mediepolitik, der er helt på linie med Socialdemokratiet, De Radikale og SF, og derfor vil Rohdes forslag ikke have en chance, hvis en borgerlig regering bliver afhængig af CD’s stemmer.

Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen har for nyligt lagt op til at TV 2 og TV 2 regionerne skulle have en mulighed for at søge koncessionen til FM 5. Det vender Jens Rohde sig helt klart imod. ”Staten skal under ingen omstændigheder sætte sig på den 5. landsdækkende FM kanal”, siger Rohde til radionyt.com, og henviser til at staten – igennem DR – i forvejen har de fire andre landsdækkende FM kanaler. Når eller hvis TV 2 privatiseres er det dog en helt anden sag, mener Jens Rohde.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -