Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Mik Schack får DR's Krygerpris
Torsdag 13. december 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Årets modtager af DR's store radiopris, Krygerprisen, er født Michael Hans greve Schack - men hans adelige baggrund præger ikke just hans person og hans journalistik. Mik Schack er blevet kendt for sin tumultariske stil, både i et køkken og foran mikrofonen. Prisen, der er på 15.000 kr. overrækkes torsdag den 20. december.
Krygerprisen uddeles hvert år til en DR radiomedarbejder, der har gjort en særlig indsats. I Krygerprisudvalgets indstilling af Mik Schack hedder det blandt andet: "Han åbner historier og interviewpersoner med en reportage- og interviewteknik, som der ikke findes undervisningstilbud eller lærebøger i. Han angriber radiomediet (og tv) med en uimponeret lethed, selvom han ikke går af vejen for at bringe komplicerede og provokerende indholdsmæssige sammenhænge. Han slipper af sted med bemærkninger om f.eks. fødevarer i sine radio- og tv-programmer, som andre ville få problemer med - men hans viden, engagement, holdning og formidlingsmæssige evner gør en forskel og gør ham respekteret". Og endvidere, at han er "en strålede fornyer af radiomediet, og en de bedste, mest umiddelbare og ligefremme formidlere DR har."

Mik Schack har lavet radio siden 1977. De første mange år på P3 og mest om musik og kultur i alle mulige afskygninger. Siden januar 2001 har han huseret på P1 og DR 2 med madprogrammet "Hjemmeservice". Foruden at lave radio og tv, udfolder han sig som satirisk tegner i bl.a. Tipsbladet - og som musiker, hvor han slår løs på al slagbart, især vaskebræt med Peruna Jazzmen eller i "Trioen fra Hell" som Schack selv kalder den, med Billy Cross og Flemming Osterman.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -