Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


USA: Bandlyst radiovært vil sagsøge Storbritannien
Onsdag 6. maj 2009
Af Karsten Jensen
 
En frimodig amerikanske radiovært har fået indrejseforbud i Storbritannien og siger, at han vil sagsøge den britiske regering for injurier, efter hans navn blev offentliggjort på en officiel liste over 'initiativtagere af had'.
Michael Savage, en såkaldt 'shock jock', der har et højreorienteret talkshow kaldet ’Savage Nation’, beskriver den britiske indenrigsminister Jacqui Smith som "vanvittige" og siger, at han har sat sine advokater til at arbejde på sagen.

Jacqui Smith offentliggjorde listen - som omfatter islamistiske ekstremister, amerikanske anti-gay prædikanter og russisk bandemedlemmer - i går. Her beskyldes navngivne personer, og dermed Michael Savage, for at ”tilskynde til optøjer" og for at "fremme ekstremisme eller had".

"For denne vanvittige Jacqui Smith... at forbinde mig med skinheads, der dræber mennesker i Rusland, til at sætte mig i ledtog med massemordere, der dræber jøder i busser, er bagvaskelse," udtaler Savage i sit radioshow, som BBC har bragt uddrag af. "Som et resultat af dette, vil jeg sagsøge hende," lyder det videre ifølge Reuters.

Savage, der siger han har mellem 8 og 10 millioner lyttere i hele USA, opfordrer lytterne til at støtte ham ved at annullere enhver rejseplan til Storbritannien og boykotte britiske varer. "Jeg ved ikke, hvad de laver der, men uanset hvad de producerer, vil jeg foreslå, at du ikke køber det," lyder det fra den fornærmede vært.

Savage blev fyret fra MSNBC i 2003 efter, at han henviste til en lytter på sit show som "sodomit" (homoseksuel) og sagde: "Du bør kun få aids og dø, dit svin!".

Smith forsvar sin beslutning og siger at Savage - hvis rigtige navn er Michael Alan Weiner - er en mand med ekstreme synspunkter, der udtrykte dem "på en sådan måde, at det faktisk kan forventes at forårsage samfundsspændinger eller endog vold".

"At komme til dette land er et privilegium," fortalte hun Good Morning Television, ifølge Reuters og sluttede: "Hvis du ikke kan leve med de regler, vi lever efter og de normer og værdier, som vi lever efter bør vi udelukke dig fra dette land," - med adresse til Savage.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -