Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio Vesterbro presset på økonomien
Tirsdag 25. februar 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Efter at regeringens medieforlig er trådt i kraft, og puljen til støtte er blevet beskåret, er der ikke råd til reparationer på Radio Vesterbro. Alligevel fortsætter de lokale ildsjæle med at sende programmer fra et ydmygt kælderlokale, skriver Morgenavisen Jyllands Posten. "Telefonen bliver højst sandsynligt lukket om en uge, mikseren er tæt på at gå helt i stykker, og så har jeg bedt om henstand med alle vores regninger". Ordene kommer fra en ikke særligt optimistisk Ole Jensen - stationsleder på en af Københavns ældste lokalradioer, Radio Vesterbro.
De sidste måneder har Ole Jensen prøvet at få enderne til at nå samen - men det er svært efter beskæringen af den økonomiske størtte fra Kulturministeriet. Tidligere har Radio Vesterbro modtaget en basisstøtte på 78.000 kr. - men dette beløb er nu blevet kraftigt beskåret.

Den samlede basisstøtte, som tildeles de ikke-kommercielle lokale radio- og tv-stationer er fra den 1. januar blevet skåret ned fra 50 mio. til nu kun 30 mio. kr. årligt.

Nedskæringerne har givet mange reaktioner til Medie- og Tilskudssekretariatet i Kulturministeriet: "Vi har pludselig fået meget mere at se til de seneste par måneder med telefonopkald og diverse informationsbreve til de berørte. Derudover har vi kun kunnet udbetale støtte til første halvår af 2003, og det kan lokalradioerne og tv-stationerne selvfølgelig også mærke", siger fuldmægtig i Medie- og Tilskudssekretariatet Nina Bjørner til Jyllands Posten.

Nævnet skal også samtidigt søge at kontrolere, at de lokale radio- og tv-stationer anvender deres programstøtte efter reglerne.

På Radio Vesterbro har man - trods de vanskelige økonomiske eksistensbetingelser - ikke tænkt sig at kaste håndklædet i ringen. Ole Jensen siger til Jyllands Posten: "Der skal være plads til mangfoldighed i mediebilledet, så det hele ikke bliver for enslydende. Forskelligheden er værd at kæmpe for, også selv om udgifterne for tiden er større end indtægterne. Samtidig foregår der på Radio Vesterbro et glimrende integrationsarbejde i form af indvandrerradio, og det er en sidegevinst, der ikke kan sættes pris på".


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -