Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Nyt middagssignal i DR Radio
Fredag 7. februar 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR har igennem nogen tid puslet med planer om at afskaffe Rådhusklokkerne eller erstatte dem af noget nyt. Disse overvejelser er nu tilendebragt, og i morgen kl. 12. er der premiere på et nyt middagssignal - der på den ene side både tilgodeser dem der sætter pris på lyden af rådhusklokkerne og dem, der gerne vil have en mere nutidig klang.
"Vi ønsker fortsat at kalde danskerne sammen kl. 12, og at starte Radioavisen med en vellydende kendingsmelodi. Frem for blot at afskaffe rådhusklokkerne og gå direkte på med nyhederne har vi derfor fundet en løsning, der på den ene side respektere de lyttere, der gerne vil bevare rådhusklokkerne, og på den anden side har givet optakten til Radioavisen en mere tidssvarende klang", siger programchef for DR Radio Jesper Grunwald (billedet).

"De mange reaktioner fra lytterne har vist os, at lyden af rådhusklokkerne er et godt indarbejdet signal til danskerne om, at nu er der nyheder fra DR. Derfor er lyden af rådhusklokkerne bevaret i den nye kending", slutter Grunwald.

DR har i sine overvejelser inddraget erfaringer fra DRs søsterorganisationer i nabolandene. I Sverige og Finland har man begrænset klokkespillet fra hhv. Stockholm Stadshus og domkirken i Turku til én kanal, mens man i Norge slet ikke har tradition for klokkespil i radioen. I Storbritannien transmitterer BBC kun klokkerne fra Big Ben på nationale fest- eller sørgedage. Og i Tyskland er man generelt meget tilbageholdende med nationale symboler i
radioen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -